Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα loot boxes δεν είναι τζόγος σύμφωνα με την ARJEL

*
Η γαλλική ρυθμιστική αρχή σχετικά με τον διαδικτυακό τζόγο ARJEL δηλώνει επίσημα πως τα loot boxes δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν τζόγος. Σύμφωνα λοιπόν με την ARJEL, αν και τα microtransactions στα videogames “υποτιμούν τους στόχους της δημόσιας πολιτικής για το τζογάρισμα, νομικά, δεν αποτελούν μορφή τζόγου”. Παρόλα αυτά ο οργανισμός θεωρεί πως τα loot boxes λειτουργούν με τρόπο ο οποίος κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πως παραλίγο να πάρουν το αντικείμενο που πραγματικά ήθελαν, κάνοντας τους να επενδύουν ακόμα περισσότερα χρήματα, ακριβώς όπως τα slot machines στα καζίνο.



Οι αντίστοιχοι οργανισμοί ρύθμισης και ελέγχου του gaming gambling σε Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία και Ολλανδία κρατούν σκληρότερη στάση απέναντι στα loot boxes, με το Βέλγιο να έχει φτάσει σε σημείο να απειλήσει δικαστικά εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τις πολιτικές της χώρας σχετικά. Να σημειωθεί πως και η Αγγλία θεωρεί πως τα loot boxes δεν είναι μορφή τζόγου. Ύστερα από τα προβλήματα του Star Wars Battlefront 2, η EA ανακοίνωσε πως το αναμενόμενο Battlefield 5 δεν θα περιέχει loot boxes, την ίδια στιγμή που ο Reggie Fils-Aimé της Nintendo of America σχολίασε πως τα loot boxes δεν είναι τόσο κακά, συνεχίζοντας λέγοντας πως «στη Nintendo πιστεύουμε πως οποιοσδήποτε μηχανισμός gameplay προσφέρει στον πελάτη κάτι για αγορά, το οποίο δεν είναι σίγουρος τι περιέχει είναι ενδιαφέρον από την στιγμή που αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει το αντικείμενο». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*