Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Activision Blizzard: $4 δισ. κέρδη από microtransactions το 2017

*
Στις τελευταίες της αναφορές οικονομικών πεπραγμένων, η Activision-Blizzard αποκάλυψε ότι ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό των εσόδων της προέρχεται από τα microtransactions. Για την ακρίβεια, $4 δισ. συγκεντρώθηκαν μέσα στο 2017. Είναι σαφές ότι σε αυτό συνεισφέρει στα μέγιστα η πλειάδα των εφαρμογών, και όχι μόνο, οι οποίες ανήκουν στον αμερικανικό κολοσσό. In-app αγορές, DLCs, loot boxes, όλα είναι καλοδουλεμένοι πόλοι έλξης του ενδιαφέροντος και κατ'επέκταση του χρήματος των παικτών. Ο αναλυτής Daniel Ahmad κοινοποίησε στο Twitter πως το 50% του υπέρογκου αυτού ποσού προήλθε από το Candy Crush, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε IPs όπως τα Call of Duty, Overwatch, Hearthstone κλπ. Περισσότερη εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η συγκομιδή επιτεύχθηκε μέσα σε μία χρονιά όπου η κριτική για τέτοιου είδους τακτικές από τις εταιρίες, γιγαντώθηκε και έφτασε μέχρι και τις υπεύθυνες Αρχές πολλών χωρών ανά τον κόσμο, κάτι το οποίο αποτελεί τροφή για σκέψη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*