Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ampere Analysis: Πάνω από $60 δισ. τα έσοδα του console gaming το 2021

*
Σύμφωνα με νέα μελέτη της Ampere Analysis το 2021 οι καταναλωτές ξόδεψαν περίπου $60 δισ. για αγορές console games, hardware και υπηρεσιών, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ρεκόρ. Σύμφωνα με τον αναλυτή Piers Harding-Rolls, η ανάπτυξη ανακόπηκε λόγω των προβλημάτων διαθεσιμότητας που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Συγκριτικά με το 2020 το κοινό ξόδεψε 1% λιγότερο για αγορές που αφορούν video games και συναφές περιεχόμενο. Μάλιστα, υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά.

Συνολικά, τα έσοδα των Xbox Live Gold, Xbox Game Pass, Xbox Game Pass Ultimate, PlayStation Plus, PlayStation Now και Nintendo Switch Online αντιστοιχούν στο 19% των όσων δαπανήθηκαν για αγορές παιχνιδιών. Η ανοδος σε σε σχέση με το 2020 είναι της τάξης του 15% και η Ampere αναμένει πως το 2022 θα αυξηθεί στο 21%.


Συνεχής είναι η πτώση του τομέα των κυκλοφοριών σε φυσική μορφή, που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 30% της συνολικής δαπάνης των gamers. Η μείωση θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η επιτυχία του Nintendo Switch, παρόλα αυτά η εκτίμηση για το 2022 είναι πως το ποσοστό αυτό θα πέσει ακόμα περισσότερο, στο 26% το 2022.

Η Sony παραμένει σε ηγετική θέση, με τις πωλήσεις των προϊόντων της να αντιστοιχούν στο 46% των εσόδων της αγοράς. Το ποσοστό της Nintendo έπεσε στο 29% (-2%) και εκείνο της Microsoft ανέβηκε στο 25% (+1%).

Για το 2022, η Ampere προβλέπει ότι οι καταναλωτές θα ξοδέψουν πάνω από $61 δισ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*