Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloomberg: Αγώνα δίνει η Sony για να κρατήσει κάτω από τα 500 δολάρια την τιμή του PS5

*
Την ώρα που η Sony θέλει να κρατήσει χαμηλά την τιμή του PS5, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς μέρος των τμημάτων του έχουν ανεβάσει το κόστος παραγωγής της κονσόλας στα 450 δολάρια. Κάτι τέτοιο αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg με πηγές σε ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα καλά. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ η Sony οριστικοποιεί την τιμή μιας κονσόλας το Φεβρουάριο της χρονιάς που θα την κυκλοφορήσει και την βάζει κατόπιν σε διαδικασία μαζικής παραγωγής την άνοιξη, φαίνεται πως θα κρατήσει διαφορετική στάση στο νέο μηχάνημα.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό κόστος παραγωγής του PS4 ήταν 381 δολάρια και η κονσόλα βγήκε στο ράφι σε μια αρχική τιμή στα 399 δολάρια. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο και με το PS5 και με αναγωγή στην αναλογία κέρδους, η τιμή του PS5 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 470 δολάρια. Κάποια στελέχη της Sony σημειώνουν ότι η κονσόλα πρέπει να πωλείται στην αρχή με χασούρα αν χρειαστεί να ματσάρει τιμή με το Xbox Series X, καθώς το μεγάλο κέρδος θα έρθει από τις online υπηρεσίες και τα games.




Όλα όσα ξέρουμε για το PS5


Η ιαπωνική εταιρεία είναι σε κατάσταση αναμονής και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η αξιόπιστη πηγή προμήθειας DRAM και NAND flash memory που είναι σε μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα, το Bloomberg σημειώνει πως κάποια χαρακτηριστικά που είχαν ετοιμαστεί για μια νέα mirrorless camera ακυρώθηκαν λόγω της μεγάλης ζήτησης DRAM. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο κορονοϊός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα εργοστάσια παραγωγής και η ίδια η Sony θα πρέπει να αποφασίσει πόσες κονσόλες PS5 θα θελήσει να ρίξει τον πρώτο καιρό στην αγορά. Το ρεπορτάζ σημειώνει ακόμη πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της Sony θεωρούν ότι η τιμή του PS5 θα πρέπει να καθοριστεί και ανάλογα με το τι θα κάνει ο ανταγωνισμός και συγκεκριμένα η Microsoft με το Xbox Series X.

Στα ενδιαφέροντα του ρεπορτάζ είναι η αναφορά πως αρκετά από τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν στο λανσάρισμα του PS5 θα είναι διαθέσιμα και για το PS4, αλλά και ότι μετά την κυκλοφορία του PS5, η Sony θα ρίξει στην αγορά και τη νέα έκδοση του PlayStation VR. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Τωρα που το σκεφτομαι, η Sony θα μπορουσε να δινει την επιλογη να αγορασεις το PS5 χωρις Dualshock 5, εφοσον το Dualshock 4 ειναι compatible, κρατωντας ετσι την τιμη αρκετα χαμηλοτερα.

      • jack124
      • Δεν συμφωνώ, είναι απαραίτητο το Dualshock γιατί κάποιοι δεν έχουν PS4 και θα σου πουν γιατί με βάζει να αγοράσω? θα πέσει κράξιμο

        • PORTAL
        • Εννοω να υπαρχει σαν επιλογη, οχι να ειναι το στανταρ πακετο.

    • vonzuchter
    • Οσο και να κανει , Ελλαδα θα πουλησει. Αποδειχτηκε περιτρανα αλλωστε τα πρωτα χρονια κυκλοφοριας του PS3 το οποιο σαπιζε σε ολα τα ραφια στα καταστηματα ολου του πλανητη αλλα στη χωρα του 'πλεηστεσιο' πουλαγε παρα την 600αρα που κοστιζε.

      • Nintendotaliban
      • Κριμα παντως που δεν πουλησε το Αtari Lynx,αν ειχε σαρωσει στην Ελλαδα,τωρα θα λεγομασταν η χωρα του Λυγκα...Απειρως πολυ πιο cool και αγριο,χαθηκε ιστορικη ευκαιρια.

    • paulgouv
    • Όσο και να κάνει,οι πραγματικοί gamers θα περιμένουμε και θα την αγοράσουμε μόνο όταν ανακοινωθεί η κυκλοφορία του πρώτου δυνατού exclusive.Με Uncharted 2 τέλη 2009 τίμησα Ps3 και πακέτο με U4 πήρα Ps4Pro αρχές 2017.Αν δεν βγάλει κάποιο εκ των Kratos2,Aloy2,Spidey2,Bloodborne2 ή Nathan5 εντός 2021 θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα αρκεστώ σε μπακλογκ με Λαστ οφ Ας και Τσουζίμα :p

      P.S. Ας μην " πέσουμε απο τα ... clouds :D " όταν ανακοινωθούν οι ακριβές next gen τιμές.Η M$ όταν χρέωνε 500άρα την μοστ παουερφουλ κονσόλα το 2017 δήλωνε οτι πούλαγε χωρις κέρδος!! Πλέον που την ξεπουλάνε με παιχνίδι στα 300 κατι ψιλά , προφανώς μας παρακαλάνε να τους "κλέψουμε" για να ξαραχνιάσουν τα ράφια να έρθει το σιριζεξ :p

*