Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloomberg: Μικρότερη διαθεσιμότητα για το PS5 και τιμή από $499 έως $549

*
Νέο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα του PS5 σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, την τιμή και τη διαθεσιμότητα της κονσόλας. Όπως φαίνεται από το σχετικό κείμενο λοιπόν, η νέα κονσόλα θα λανσαριστεί με μικρότερη διαθεσιμότητα απ’ ότι το PS4. Ο κορονοϊός σίγουρα έχει ανατρέψει τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας στα της προώθησης του PS5 και όπως αναφέρουν άνθρωποι κοντά στα υψηλά κλιμάκια της Sony, η εταιρεία δήλωσε στους συνεργάτες της πως θα βγάλει στην αγορά 5-6 εκατομμύρια κονσόλες έως και το τέλος του οικονομικού της έτους, μέχρι δηλαδή τις 31 Μαρτίου 2021. Υπενθυμίζεται πως το PS4 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013 και πούλησε στο επόμενο 6μηνο 7.5 εκατομμύρια μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την τιμή τώρα, developers που εργάζονται πάνω σε games για το PS5 αναφέρουν πως αναμένουν τιμή ανάμεσα στα $499 και $549, ενώ ο Matthew Kanterman του Bloomberg Intelligence σημειώνει πως η τιμή μπορεί να κινηθεί και πιο ψηλά. Το ρεπορτάζ σημειώνει ακόμη πως υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης τιμής των PS4 και PS4 Pro κοντά στο λανσάρισμα του PS5 (για να διατηρηθούν και σε καλά επίπεδα οι συνδρομητές του PS Plus και PS Now), καθώς και ο Kenichiro Yoshida είχε σημειώσει πως στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι περισσότερο τα σταθερά έσοδα παρά τα έσοδα από μεμονωμένες αγορές (όπως πχ. αυτά από μια κονσόλα).




Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν είναι ξεκάθαρη ακόμη ως προς την παραγωγή του PS5. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Sony ζήτησε από τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι και το διοικητικό της συμβούλιο δεν κατάφερε να συναντηθεί τον Μάρτιο για τα εγκρίνει τα φετινά business plans, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το PS5. Πίσω έχουν πάει και οι ανακοινώσεις για το περασμένο οικονομικό έτος, καθώς αναμένονταν στις 30 Απριλίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει.

Όλα όσα ξέρουμε για το PS5


Η περίεργη κατάσταση που ζούμε αλλάζει σίγουρα και τα πλάνα αποκάλυψης του PS5, καθώς δεν αναμένεται κάποια σχετική συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του σχεδιασμού και της τιμής. Μάλιστα, σε κάτι τέτοιο αποδίδει το Bloomberg και την πρόσφατη ανακοίνωση του DualSense μέσω ενός απλού post στο PlayStation Blog. Είναι χαρακτηριστικό πως το τελικό design του είχαν δει αρκετά περισσότεροι απ’ όσοι έχουν δει αυτό της κονσόλας και για να αποφευχθούν τα leaks, έγινε και η σχετική αποκάλυψη.

Πάντως τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν αναφέρουν κάποια καθυστέρηση στην κυκλοφορία του PS5, καθώς η Sony βλέπει και την Microsoft να μην κάνει πίσω στα πλάνα της για τη διάθεση του Xbox Series X. Αναλυτές εκτιμούν δε πως ο αγώνας ανάμεσα στις δύο εταιρείες για την κατάκτηση της αγοράς των ΗΠΑ θα της οδηγήσει σε μεγαλύτερη χασούρα σε πρώτη φάση απ’ όσο υπολόγιζαν. «Νομίζω πως τόσο το PS5, όσο και το Xbox Series X θα καταλήξουν σε μια τιμή κοντά στα 450 δολάρια ακόμη κι αν χάνουν αρκετά χρήματα σε αυτό το επίπεδο οι δύο εταιρείες», σημειώνει ο Damian Thong, αναλυτής της Macquarie Capital.



Οι προμηθευτές της Sony έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδουν τα εσωτερικά parts του PS5 για συναρμολόγηση και η μαζική παραγωγή της κονσόλας αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι και τον Ιούνιο. Και η ιαπωνική εταιρεία θέλει να κάνει παγκόσμιο λανσάρισμα, όπως έχει τονίσει και ο Jim Ryan. Οι περιορισμοί των ταξιδιών απέτρεψαν τεχνικούς της Sony από το να ταξιδέψουν στην Κίνα και να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις στο hardware πριν ξεκινήσει η διαδικασία συναρμολόγησης και μπει η κονσόλα σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. Ο συνεργάτης της Sony δε είχε εκφράσει σε εσωτερικά meetings την ανησυχία του για το deadline, ωστόσο πλέον όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το software, η Sony έχει εκφράσει δημοσίως την ανησυχία της για το game production pipeline που ίσως πάει πίσω το software για το PS5. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της βιομηχανίας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*