Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

EVO Online 2020: Ακυρώθηκε λόγω κατηγοριών κατά του προέδρου Joey Cuellar για σεξουαλική κακοποίηση

*
Με μορφή χιονοστιβάδας, όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες στο EVO Online 2020 ανακοίνωσαν την ακύρωση της υποστήριξής τους, με το που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά του προέδρου, Joey Cuellar. Bandai Namco, Capcom, NetherRealm και άλλοι ανακοίνωσαν πως σταματούν την υποστήριξη στο event και αμέσως μετά και η ίδια η διοργάνωση πήρε μέτρα απολύοντας τον Cuellar και ακυρώνοντας το EVO Online 2020. Για να δούμε τα πράγματα από την αρχή, τις δύο τελευταίες μέρες αρκετές καταγγελίες σεξουαλικής (και όχι μόνο) κακοποίησης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από μέλη της fighting σκηνής του Super Smash Bros. Μάλιστα, την Τετάρτη το βράδυ, ένας χρήστης του Twitter με το username Mikey (@Pyronlkari) έδωσε στη δημοσιότητα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατά του Cuellar.

Όπως ήταν λογικό, το EVO προχώρησε σε ανακοίνωση απόλυσης του Joey Cuellar και ακύρωσης του EVO Online 2020, ενώ δημιούργησε και έναν ειδικό λογαριασμό στο Gmail για να μπορεί να στείλει οποιοσδήποτε την όποια σχετική υπόθεση. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως έχει διατάξει έρευνα σε ανεξάρτητο οργανισμό.




Όπως ήταν λογικό, με το που ξέσπασε η μπόρα, οι μεγαλύτερες εταιρείες που στηρίζουν τη διοργάνωση ανακοίνωσαν πως αποσύρονται. Η διαφορά ανάμεσα στις ανακοινώσεις, δε, ήταν τόσο μικρή που είναι σχεδόν σίγουρο πως υπήρξε συνεννόηση και κοινή απόφαση αντιμετώπισης αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης.

Η θέση της Capcom


Η θέση της NetherRealm


Η θέση της Bandai Namco


H Θέση της Mane 6


Θέση πήρε πάντως και ο ίδιος ο Cuellar, τονίζοντας μέσω Twitter πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν, αφού όλες οι κατηγορίες αφορούν το παρελθόν του: «Συγγνώμη. Ποτέ δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Ήμουν νέος και έκανα απερισκεψίες και πράγματα για τα οποία δεν είμαι υπερήφανος. Έχω μεγαλώσει και ωριμάσει τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Για άλλη μια φορά, λυπάμαι πραγματικά».

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*