Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Free the Games Fund: Η Ouya αφήνει απλήρωτους τους indie developers

Πριν από δύο χρόνια, η Ouya ξεκίνησε μια καμπάνια που αποκαλείται Free the Games Fund και η οποία αποτελούσε ακόμα ένα μέσο χρηματοδότησης για τα Ouya games στο Kickstarter. Το concept ήταν ότι αν το project συγκέντρωνε $100 χιλιάδες από τους υποστηρικτές, η εταιρεία θα πρόσφερε αλλά τόσα χρήματα, κάτι που θα βοηθούσε στην επέκταση της βιβλιοθήκης τίτλων της κονσόλας, αλλά και στην προώθηση του εν λόγω brand. Μπορεί να υπήρξαν ορισμένα προβλήματα στη πορεία, με την εταιρεία να αναγκάζεται να αλλάξει τους κανόνες, ωστόσο σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο promo βοήθησε πολλούς ανεξάρτητους προγραμματιστές να ολοκληρώσουν τα project τους. Φαίνεται όμως πως, τελικά, η Ouya δεν μπορεί να «τιμήσει» το δικό της promotion. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Motherboard, πολλοί developers ισχυρίζονται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την εξαγορά της από τη Razer για να μη δώσει τα ποσά που είχε δεσμευτεί ότι θα τους προσφέρει ως επιπλέον χρηματοδότηση για τα project τους.



Ο τρόπος που λειτουργεί το Free the Games Fund promo ήταν ότι οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν το ήμισυ των χρημάτων τους από την Ouya μετά το τέλος της playable beta, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα προσφέρονται μετά την κυκλοφορία του τίτλου (25%) και μετά την περίοδο αποκλειστικότητας για τη κονσόλα (ακόμα 25%). Η εταιρεία πρόσθεσε στις αρχές του έτους διάταξη για την πολιτική της σχετικά με τις «καταγγελίες αφερεγγυότητας ή πτώχευσης», στην οποία αναφέρεται ότι «τα δύο μέρη μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία πληρωμής, ή σε περίπτωση πτώχευσης». Μάλιστα ένας από τους developers αναφέρει ότι έλαβε τη πρώτη δόση (το 50%), ωστόσο δεν περιμένει να λάβει και τα υπόλοιπα χρήματα, σημειώνοντας –μεταξύ άλλων- ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένα project χωρίς το απαιτούμενο budget. Άλλος developer τόνισε πως «νομίζω ότι η Razer θα έχει προβλήματα στο μέλλον, αν συνεχίσουν να δείχνουν αυτό το επίπεδο σεβασμού προς τους ανεξάρτητους προγραμματιστές». Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι εκπρόσωπος της Razer δήλωσε ότι το Free the Games Fund promo δεν είχε συμπεριληφθεί ως μέρος της συμφωνίας για την εξαγορά της Ouya.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*