Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft δηλώνει πως θα παραμείνει τρίτη στην αγορά, ακόμη και αν τελικά ενσωματώσει την Activision Blizzard

*
Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella σχολίασε την εξαγορά της Activision Blizzard, και πιστεύει πως η εταιρεία του δε θα βρίσκεται σε θέση μονοπωλίου.

Η πρόταση της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρέπει πρώτα να περάσει και να εγκριθεί απο την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η εξαγορά προβλέπεται να ολοκληρωθεί αν όλα πανε καλά, στο τέλος του οικονομικού έτους 2023 για τη Microsoft.


Σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών, υπάρχουν περιορισμοί που μπαίνουν σε εφαρμογή αν μια κίνηση απειλεί τον ανταγωνισμό στην αγορά. Αυτοί οι περιορισμοί, είτε μπλοκάρουν την εξαγορά, είτε θέτουν όρους και προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί χωρίς να πληγώσει τον ανταγωνισμό.

Μιλώντας στην Financial Times, ο Satya Nadella ερωτήθηκε αν η Microsoft καλείται να πείσει την επιτροπή ότι η κίνηση αυτή δεν θα αποτελέσει κάποιου είδους μονοπώλιο στην αγορά. Ο CEO απάντησε πως η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι διασπασμένη σε πολλές εταιρείες, και υποστήριξε πως ακόμη και αν περάσει η πρόταση εξαγοράς της Microsoft, η ίδια θα παραμείνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στα έσοδα, πίσω απο την Tencent και τη Sony. Συγκεκριμένα τα λόγια του:

"Στο τέλος, πριν γίνει η ανάλυση, πρέπει να αποσαφηνιστεί για ποια κατηγορία συζητάμε. Τι συμβαίνει με τη δομή της αγοράς; Ακόμη και μετά απο αυτή την εξαγορά, θα είμαστε τρίτοι στην αγορά, με μερίδιο περίπου 13-19%, την ίδια στιγμή που και ο μεγαλύτερος "παίκτης" διεκδικεί τα ίδια νούμερα.

Αυτό αποδεικνύει πόσο διαφορετικές είναι οι πλατφόρμες δημιουργίας περιεχομένου. Άρα αυτή είναι η σημαντική κατηγορία. Θα είμαστε ένας απο τους μεγάλους "παίκτες" σε έναν αρκετά αποκεντρωμένο κλάδο. Επιπλέον, η ανάλυση θα πρέπει να διερευνήσει το γιατί αυτές οι εταιρείες προσπαθούν να αναπτυχθούν; Επειδή το σημείο στο οποίο υπάρχουν οι περισσότεροι περιορισμοί είναι η διανομή.



Η μόνη ανοιχτή πλατφόρμα διανομής είναι – μαντέψτε – τα Windows. Το μεγαλύτερο κατάστημα στα Windows είναι το Steam. Δεν είναι δικό μας. Όλες οι άλλες πλατφόρμες διανομής video games είναι "κλειστές".

Μέχρι έναν βαθμό, ελπίζουμε πως αν γίνουμε δυνατότεροι, ακόμη και με χαμηλότερο μερίδιο αγοράς, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερη διανομή για μικρότερες εταιρείες, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το xCloud".

To Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα διερευνήσει τη συμφωνία για να αποφασίσει αν η εξαγορά του γίγαντα που λέγεται Activision-Blizzard σημαίνει "δίκαιος ανταγωνισμός".

Άλλωστε, η εξαγορά της απο τη Microsoft σημαίνει πως το Xbox θα λάβει αποκλειστικότητα σε μερικά απο τα μεγαλύτερα franchise του χώρου, όπως τα Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Crash Bandicoot, Guitar Hero, Diablo και άλλα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*