Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Take-Two μηνύει τους δημιουργούς των GTA 3 και Vice City reverse engineering projects

*
Η Take-Two Interactive κάνει μήνυση σε ένα γκρουπ από προγραμματιστές οι οποίοι έκαναν reverse engineering το πηγαίο κώδικα των Grand Theft Auto III και Grand Theft Auto: Vice City. Η ομάδα αυτή αποτελείται συνολικά από 14 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το παράγωγο πηγαίο κώδικα για τα δύο παιχνίδια. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους ονομάζεται re3 project, που προσφέρει τον "πλήρης αντεστραμένο πηγαίο κώδικα για GTA III και GTA 3 VC" καθώς και ports των παιχνιδιών για Nintendo Switch, Nintendo Wii U και PlayStation Vita. Παράλληλα, κατάφεραν να λύσουν διάφορα bugs των δύο αυτών παιχνιδιών, καθώς και να προσθέσουν rotatable camera, XInput controller support για PC, widescreen support και καθόλου loading screens μεταξύ νησιών.

Αρκετές ομάδες reverse-engineering πιστεύουν πως η δουλειά της re3 project είναι νόμιμη καθώς δεν χρησιμοποίησε leaked source code, αντίθετα επαναδημιούργησε τα παραπάνω παιχνίδια με την χρήση μοντέρων γλωσσών προγραμματισμού.

Από την άλλη, η Take-Two Interactive υποστηρίζει πως "η ομάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να αντιγράψει, να προσαρμόσει ή να διανέμει παράγωγο πηγαίο κώδικα του GTA ή τα οπτικοακουστικά στοιχεία του. Από την στιγμή που έκαναν κάτι από το παραπάνω, θεωρείται καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων".

Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαμάχης θα φανερωθεί στις επόμενες εβδομάδες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • jack124
    • Νομίζω απλά θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι οι modders τα κάνουν πολύ καλύτερα τα γραφικά από ότι αυτά που θα πούλαγαν ως remaster η take two

*