Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

HoloLens, πραγματικότητα και επιστήμη

Από την πρώτη παρουσίαση του HoloLens η Microsoft είχε πει ότι το φιλόδοξο gadget σχεδιάστηκε για πολλά είδη χρήσης και το gaming είναι ένα μόνο από αυτά. Μία από τις πιο σοβαρές συνεργασίες της εταιρείας γίνεται με το Case Western Reserve University, για χάρη ιατρικών εκπαιδευτικών εφαρμογών που διευκολύνουν την μάθηση αλλά και την ανάπτυξη αντίληψης που δεν μπορούν να στηρίξουν με τον ίδιο τρόπο απλές εικόνες. Το video που ακολουθεί θα σας πείσει. Στο ίδιο video βέβαια φαίνεται και το ενεργό πεδίο του HoloLens, στοιχείο που συνήθως δεν προβάλλεται σε άλλα προωθητικά video. Το πεδίο αυτό καλύπτει πλήρως το πεδίο του χρήστη και, κατά την Microsoft, αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει και πολύ προχωρώντας. Θα καταλάβετε τι εννοούμε στο 1:24.



Εν τω μεταξύ η Microsoft υπόσχεται $100.000 και δύο development kits σε πέντε ομάδες που θα σκαρφιστούν εντυπωσιακές εφαρμογές για το HoloLens.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Shepard
    • Θελω υπερβολικα πολύ να πιασει αυτό ή οποιοδήποτε άλλο προιον της VR.
      Πρεπει πλεον να κανουμε την μεταβαση...

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • Πραγματικό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ολόγραμμα δεν είναι Ο κόσμος δεν ξέρει ότι πρέπει να έχει αγοράσει ειδική κάμερα για να προβληθεί αυτό συν τα γυαλιά βλέποντας στο συγκεκριμένο σημείο που προβάλει η κάμερα αυτό που θα εμφανίσει όπως έγινε στη Ε3. Δηλ αν κοιτάξει κάποιος πέραν αυτού του σημείου το ολόγραμμα χάνεται.

      Για το VR δεν το συζητάμε καν το οτι θα πατώσει θα πατώσει και βρίσκουν αφορμή την εκμετάλλευση πικάντικου υλικού για να αναζωογονησουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.
      Ωριαίες τεχνολογίες αλλά δυστυχώς η ms δεν τις στηρίζει σε βάθος χρόνου στους πελάτες της. Συν το ότι όσο ωραία και να είναι όλα αυτά πρακτικά είναι άβολα στο θέμα διαχείρισης χώρου.

    • manosnike
    • @Η Ωραία Κοιμωμένη

      Το ολόγραμμα ρυθμίζεται, μπορείς να το τοποθετήσεις κάπου μόνιμα-σταθερό η να σε ακολουθεί όπου πηγαίνεις, δεν χάνεται αν γυρίσεις αλλού.
      Επίσης δεν χρειάζεται ειδική κάμερα, η custom κάμερα που έχουν στην παρουσίαση στην ουσία φοράει τα Hololens για να μπορείς εσύ που το παρακολουθείς από youtube να δεις πως τα βλέπει αυτός που φοράει τα γυαλιά.

      https://www.youtube.com/watch?v=3AADEqLIALk

    • GamingFun
    • Πιστεύω ότι το VR ή η εικονική πραγματικότητα ως μέθοδος εκπαίδευσης, χρησιμοποιείται συμπληρωματικά και τουλάχιστον συνδυαστικά με τη συμβατική εκπαίδευση. Θέλω να πω στις ιατρικές επιστήμες αλλά και αλλού δεν φτάνει μια επίδειξη εικονικής πραγματικότητας, πρέπει και στην πράξη να γίνει η οποιαδήποτε επίδειξη.
      Για παράδειγμα οι φοιτητές ιατρικής να χρησιμοποιούν και σώματα για να κάνουν την πρακτική τους.

*