Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kazuhisa Hashimoto: Πέθανε ο δημιουργός του Konami Code

*
Ο Kazuhisa Hashimoto, ο δημιουργός του Konami Code, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε online ο συνθέτης Yuji Takenouchi, ο οποίος και είχε δουλέψει πάνω σε αρκετά παιχνίδια της Konami. Η ίδια η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε κι αυτή από την πλευρά της την εξέλιξη μέσω ενός σχετικού post στο Twitter. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «Είμαστε λυπημένοι που μάθαμε για το θάνατο του Kazuhisa Hashimoto, ενός ταλαντούχου developer που παρουσίασε στην αγορά το Konami Code. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος». Ο δημοφιλής κωδικός που ήταν η ακόλουθη σειρά εντολών «Πάνω, Πάνω, Κάτω, Κάτω, Αριστερά, Δεξιά, Αριστερά, Δεξιά, Β, Α, Start» δημιουργήθηκε στην εποχή των 80s, όταν και ο Hashimoto δούλευε πάνω στο Gradius για το NES και ήθελε να δημιουργήσει κάτι σαν shortcut για μια σειρά από βοηθήματα που θα του εμφανίζονταν (κάτι σαν cheat mode). Αν και δεν ήταν προγραμματισμένο να περιλαμβάνεται στο τελικό προϊόν και μετά τον ντόρο που ξέσπασε, η Konami τον χρησιμοποίησε σε πάνω από 100 games της μέχρι σήμερα, ορίζοντάς το ως μέρος της pop κουλτούρας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*