Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Konami: Τέλος για την Kojima Productions;

Περίεργα φαίνονται τα πράγματα στην Konami, αφού το branding της Kojima Productions φαίνεται να εξαφανίζεται από παντού. Το προωθητικό υλικό του Metal Gear Solid V δεν φέρει πλέον το λογότυπο του studio, ενώ ακόμη και το δυτικό παρακλάδι της ομάδας, ονομάζεται πλέον Konami Los Angeles και όχι Kojima Productions Los Angeles. Χαρακτηριστικό είναι και πως το site της ομάδας στέλνει το χρήστη στη σελίδα του Metal Gear Solid. Ακόμη και το επίσημο twitter account αλλάζει σε νέο με σαφές MGS branding. Έχουν εξαφανιστεί ακόμη και οι επιγραφές “A Hideo Kojima Game” από την προβολή τίτλων Metal Gear. Οι λεπτομέρειες αυτές οδηγούν φυσικά στην υπόθεση ότι η Kojima Productions είτε παύει να υφίσταται, να λειτουργεί όπως ξέραμε ή απλά μετονομάζεται για λόγους branding. Πάντως το σίγουρο είναι ότι κάτι συμβαίνει.



Φαίνεται άλλωστε και από την απάντηση της Konami σε Μέσο του εξωτερικού σχετικά με τη φημολογία: “Η Konami Digital Entertainment, συμπεριλαμβανομένου του κυρίου Kojima, θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να υποστηρίζει τίτλους Metal Gear. Σας παρακαλούμε να αναμένετε μελλοντικές ανακοινώσεις.” Παρατηρήστε ότι γίνεται μεν λόγος για τον Kojima, όχι όμως για την Kojima Productions.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Φαίνεται πως είναι αρκετά τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ Kojima Productions και Konami, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το εσωτερικό της ιαπωνικής εταιρείας. Μάλιστα αναφέρεται πως λόγω της υποτιθέμενης «κρίσης», τα στελέχη της Kojima Productions δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο internet, στα email, ακόμα και στα τηλέφωνα της δεύτερης. Επιπλέον, ο Kojima αλλά και άλλοι βασικοί devs του Phantom Pain φέρεται να έχουν αρκετούς περιορισμούς στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως μετά την κυκλοφορία του MGS5, ο Kojima θα αφήσει την Konami, ενώ σημειώνεται ότι η σύμβαση του με την εταιρεία λήγει το Δεκέμβριο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
25 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • AnimaPura
    • Λογικά έκανε αυτό που είχε πει τόσες φορές. Το Phantom Pain είναι ο τελευταίος MGS τίτλος με την δική του σφραγίδα. Θα γίνει της μουρλής από spin-offs δηλαδή.

    • Sephiroth
    • Πρέπει να το λέμε εδώ και κανα-δύο χρόνια πως η κατάσταση στην Konami είναι $%^@#$%^ και πως ο Kojima δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του εκεί. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση...

    • Jim P
    • @Βέζο,
      Έλα, πες την αλήθεια, περίμενες πως και πως το πρώτο σχόλιο που θα αναφερθεί στον Hayter για να πεις την ατάκα :P

      @Raysod
      Όσο γουστάρω τα MGS άλλο τόσο μισώ τον Kojima. Έχει μια ελιτίστικη και ερειστική συμπεριφορά, και στις απόψεις του και στις πράξεις του. Μαγκιά του που έφτασε εκεί που έφτασε, αλλά πλέον τι λεφτά φέρνει στο τραπέζι; Όταν μιλάμε για πολυεθνικές τύπου Konami αξίζεις όσο φέρνεις φράγκα στο τραπέζι, και τα Project του Kojima αν δεν είναι στην εντέλεια δε βλέπουν το ράφι (ελιτισμός). Αυτό οδηγεί σε άριστο προϊόν, απ'όπου απέκτησε και τη φήμη, αλλά κατ'επέκταση λίγα τέτοια προϊόντα συνεπώς λίγα λεφτά.

      Πιστεύω ακράδαντα πως αυτός ήταν ο κύριος λόγος που έσπασαν το Intro Mission του Phantom Pain και έγινε το Glorified Demo Ground Zeores...

      Μακάρι να καρατομηθεί, αλλά να παραμείνει στην Konami ώστε να φτιάξει αυτό το τιμημένο Zone of The Enders 3 που περιμένω εδώ και αμνημόνευτα χρόνια.

    • yaponvezos
    • @Jim P

      Μες την καρδιά μου τον έχω. Αλλά δεν είναι και Nelva. Όλα κι όλα.

      In other news, κανένα πρόβλημα δεν έχω με τον ελιτισμό. Κάποιος πρέπει να έχει και τέτοια πετριά. Όσο για το παράδειγμα του Ground Zeroes, τη σχετική κίνηση, εφόσον είναι απόφαση Konami δεν τη λες και μαγκιά, ούτε διορθωτική σε οτιδήποτε, ό,τι πρόβλημα και να έχεις με τον κάθε Kojima.

      Και κακά τα ψέματα, τόσα χρόνια προσπαθεί να γλιτώσει από το franchise. Ποιος λες να επέμενε περισσότερο για το αντίθετο;

    • yaponvezos
    • @Jim P

      Τα θυμάμαι. Για αυτό και μετά τη δεύτερη-τρίτη φορά απλά σταμάτησα να δίνω βάση. Πρώτα θα το δω να γίνεται και μετά θα ασχοληθώ.

      Αυτό δεν αλλάζει ότι κι εσύ να ήσουν στην Konami θα τον έπρηζες για να μην ξεκόψει από MGS. Κι ας ήθελε να κάνει το δικό του εκείνος.

    • bill123456
    • Οπως φαινεται η σειρα με την κυκλοφορια του phanton pain ολοκληρωνεται και αν γινει πιστευω ειναι σωστη κινηση.Ειναι μορφη ο snake,αλλα παντα υπαρχει χωρος για νεες ιδεες και νεα,φρεσκα παιχνιδια και ο kojima θεωρω οτι στα 52 του χρονια αναζητα κατι το καινουργιο

    • Tobajaras
    • Χμ.

      Είμαι ο τελευταίος που θα δήλωνε φαν του Κοτζίμα ή οποιουδήποτε στελέχους της βιομηχανίας, συμπεριλαμανομένου του Σάφερ, του Σπέκτορ, του Μάιερ κλπ. Παρόλα αυτά θα περίμενα μια μεγαλύτερη αναγνώριση από την Κονάμι της προσφοράς του Κοτζίμα, ακόμα και αν είναι μια εντελώς τυπική διαδικασία μετακόμισης. Διαρροές, αποκοπή από το ίδιο το παιχνίδι κλπ δεν τιμούν κανέναν, περισσότερο επειδή είναι σειρά ταυτισμένη με το δημιουργό της και οποιοαδήποτε απόπειρα για το αντίθετο μόνο γελοιοποίηση φέρνει.

      Παρόλα αυτά η κλάψα για το σκληρό πρόσωπο της βιομηχανίας είναι εκτός τόπου και χρόνου εκτός αν σε λένε Μιγιαμότο κι έχεις παντρευτεί τη Νιτέντο.

      Περιμένω και να βγουν περισσότερα στη φόρα και το νεοΓΚΑΦ (βαριέμαι να αλλάζω πληκτρολόγιο) να βγάζει διάφορα άπλυτα στη φόρα, οπότε κανονικά ποπ κορν και περιμένω.

      Έτσι κι αλλιώς Μέταλ Γκίαρ και Κοτζίμα δε γούσταρα ποτέ, οπότε...

    • Pirederas
    • Είμαι μεγάλος fan τόσο του Metal Gear όσο και του Hideo Kojima, και στενοχωρήθηκα με την είδηση αποχώρησής του από την Konami και το άδοξο απ' ό,τι φαίνεται τέλος της σειράς (την θεωρώ τελειωμένη γιατί προφανώς θέλουν να μας πρήξουν στα spin-offs του κ*λου, και ο Hideo θα άσκησε veto).

      Ο άνθρωπος είναι μοναδικός σε όλη την βιομηχανία του gaming. Σίγουρα υπήρξαν game designers με πιο καλλιτεχνικά παιχνίδια (π.χ. Journey, Ico), με καλύτερες ιστορίες (Mass Effect, The Last of Us), με περισσότερες πωλήσεις (GTA, Call of Duty), με καλύτερο marketing (Destiny), αλλά κανείς άλλος δεν συνδύασε όλες αυτές τις αρετές (και ακόμα περισσότερες) στον βαθμό που το πέτυχε εκείνος για να εκπληρώσει το όραμά του με το MGS. Ο άνθρωπος ήξερε να πουλήσει την δουλειά του μόνος του και πολύ καλά μάλιστα, δεν κρεμόταν από τα @@ των άσχετων με το gaming του τμήματος marketing να τον σώσουν. Οι troll-ιές του (ποιός θα ξεχάσει την μπανανόφλουδα του MGS 2, όπου παίξαμε ως... Raiden και βλέπαμε τον Solid Snake με το κυάλι?) είναι αξεπέραστες. Πώς θα ζήσουμε χωρίς τις επικοινωνιακές παγίδες του Hideo?...

      Κρίμα, πραγματικά κρίμα για αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Αλλά στην ζωή όλα έχουν ένα τέλος, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργασιακές σχέσεις.

    • Koel700
    • Αυτο που δεν καταλαβαινει η κυρα κοναμι και οι περισσοτεροι παλαιολυθικοι ειναι οτι ο κοσμος εχει πια σταματιση να εμπιστευεται τις εταιριες για το τι παιχνιδι θα αγοραση ή το ονομα του τιτλου απο μονο του...(οπως πια πολλα χρονια τωρα ο κοσμος δεν εμπιστευετε τα site πχ για ενα review αλλα επιστευετε τα καθ'εαυτου ατομα που ειναι μεσα στο site, ετσι ωστε αν φυγη ενα ατομο θα παρει μαζι του και μια μεριδα των fan, διοτι ηταν fan των αρθρων του και οχι του site). Δεν εχει και τοση σημασια πιος ειναι ο publisher και αν kojima εφτιαξε το παιχνιδι ενω ηταν υπαλληλος της konami...αυτο που εχει σημασια ειναι οτι αυτο ειναι ενα kojima παιχνιδι ετσι η κυρα konami δεν εχει και πολλα να ελπιζει απο επερχομενα MGS spin off's που πιστευει οτι θα φτιαχνει...
      Θελει δεν θελει να το παραδεχτει η konami ο kojima ειναι η μονη ΜΕΓΑΛΗ πηγη εσοδων που τις ειχε απομηνει και αντι να προσπαθει να τον κρατηση, τωρα του κανει και !@##$@ με ελαχιστο ιντερνετ εν ωρα εργασιας, ελεγχομενες κλησης κατα την διαρκεια εργασιας κτλ κτλ λες και βρισκομαστε και εγω δεν ξερω που...ποσο μαλλον μετα τις @@ που εκανε η konami στον διαχειρισμο της FoxEngine που ειναι κατι που φτιαχτικε απο την kojima productions...
      Ποσο μαλλον αν τιχον δεν φτιαξει νεα εταιρια απο μονος του πιστευω οτι θα γινει ψηλο τις ***τανας το καγκελο για το πια θα τον προσλαβει...οπως ειπε σωστα ο raysod πανω

    • Nightwish
    • Το metal gear είναι περιουσιακό στοιχείο της κοναμι;;;;by the way θεωρειται τυχαίο το γεγονος οτι όλο αυτο συμβαίνει παράλληλα με της δηλώσεις της sony για προσήλωση στο playstation brand;;;;;

    • Pirederas
    • Konami announces plan for brand new Metal Gear series

      In a thinly-veiled response to yesterday's events, Konami today issued a press release through its Japanese website announcing its intention to develop a brand new Metal Gear series - and it wants to recruit a brand new team to build it (thanks to NeoGAF user duckroll for the translation).

      http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-20-konami-announces-plan-for-brand-new-metal-gear-solid-series

      Να δω ποιός έχει τα κότσια να αναλάβει τέτοιο βαρύ φορτίο και να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά.

    • GamingFun
    • Να φύγει ο Kojima; Η Konami αν τον απολύσει πιστεύω ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις. Αυτός είναι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο (asset που λέμε) της εταιρίας. Έχει καταφέρει να τη δώσει μεγάλη φήμη για τα παιχνίδια που δημιουργεί.
      Δεν αντιλέγω ότι η Konami είναι γνωστή για το Pro, Castlevania και άλλους τίτλους που δεν θυμάμαι. Απλά και ο Kojima έχει αφήσει το στίγμα του στην εταιρία. Βέβαια ουδείς αναντικατάστατος αλλά η κληρονομιά της σειράς Metal Gear Solid είναι μεγάλη και το βάρος ασήκωτο. Εικάζω ότι πολύ λίγοι είναι αντάξιοι του δημιουργού ή καλύτερα του πατέρα αυτής της σειράς. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Στο μέλλον θα δούμε τις απαντήσεις όποιες και να είναι αυτές είτε μας αρέσουν είτε όχι.

*