Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Marty O'Donnell: Λάθος η συμφωνία της Bungie με την Activision

*
Το 2010 η συμφωνία Activision – Bungie τάραξε κυριολεκτικά τη βιομηχανία του gaming. Εννέα χρόνια μετά, το 2019, η Bungie ανεξαρτητοποιήθηκε, αναλαμβάνοντα η ίδια την τύχη της. Αυτή ήταν μία κίνηση που περίμενε το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνθέτης, Marty O'Donnell αφού σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η συμφωνία ήταν κακή από την αρχή.

Σε μία συνέντευξη με τον Youtuber  HiddenXperia ο συνθέτης εξήγησε πως ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου που έλαβε την αρχική απόφαση το 2010, δηλώνοντας:


"Γνωρίζαμε από την αρχή για το ρίσκο, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ακριβώς όπως νομίζαμε ότι θα ήταν", εξήγησε ο O'Donnell. "Όσοι δεν εργάζονται πλέον για την Bungie θα πουν το ίδιο,΄Ναι, ήταν κακό από την αρχή". Πρόσθεσε ότι όσοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Bungie λένε ότι η συνεργασία έγινε για "λόγους πολιτικής". "Αυτές είναι βλακείες", είπε. "Υπάρχουν τόσες πολλές και διάφορες έτοιμες απαντήσεις”.

Αργότερα στη συνέντευξη, ο O'Donnell μοιράστηκε ένα ανέκδοτο για ένα δείπνο με στελέχη της Activision πριν από την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο O'Donnell λέει ότι μιλούσε με τον CFO της Activision για ένα ρητό, "Να φέρεστε καλά στη χήνα." (με την Bungie να είναι η χήνα που γεννά χρυσά αυγά για την Activision). Σύμφωνα με τον O'Donnell, ο CFO του είπε ότι του άρεσε η αναλογία, "αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καλό Foie Gras." (το αμφιλεγόμενο φαγητό που φτιάνεται από χήνες). “Ανατριχιάζω ακόμα ακούγοντας αυτή ιστορία”, λέει ο O'Donnell, τότε “η κόκκινη σημαία έπεσε”.



Την περίοδο της συμφωνίας η Bungie ανέπτυξε τα Desiny και Destiny 2, διατηρώντας τα πλήρη δικαιώματα για το franchise. Ο ίδιος ο O'Donnell απολύθηκε χωρίς αιτία από την Bungie το 2014 και διεκδίκησε με επιτυχία αποζημιώση προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως η Bungie συνεργάστηκε με την Activision όχι για τα λεφτά, αλλά επειδή ήταν μέρος της συμφωνίας εξηγώντας πως τα δικαιώματα του IP ήταν αδιαπραγμάτευτα μετά τον χωρισμό τους με την Microsoft το 2007. Ισχυρίζεται ότι, παρά τους όρους αυτής της συμφωνίας, επετράπη στην Activision να διαμορφώσει το IP λόγω των ενεργειών της ηγεσίας της Bungie.

"Η Activision όχι μόνο δεν είχε το νόμιμο δικαίωμα να κουμαντάρει το IP, αλλά ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να αποτραπεί από είναι εάν όλη η ηγεσία της Bungie συμφωνούσε για το θέμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, γι' αυτό με απέλυσαν", είπε ο O'Donnell στον HiddenXperia.

Ενδιαφέρον έχει όμως, ότι σύμφωνα με το πρώην ηγετικό στέλεχος, το IP του Destiny ήταν κοντά στην επιστροφή του με την Microsoft.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*