Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft: Εντυπωσιακά νούμερα για κονσόλες Xbox, Xbox Live Gold και συνδρομητές Xbox Game Pass στο Q2 2020

*
Εντυπωσιακά έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους της Microsoft, με τις κονσόλες Xbox να κινούνται εξαιρετικά, ακολουθώντας την άνοδο σε συνδρομητές Xbox Live και συνδρομητές Xbox Game Pass. Η διάθεση των νέων συστημάτων τον Νοέμβριο, αν και σε μικρές ποσότητες, έδειξαν για πρώτη φορά τη δυναμική τους τα τελευταία χρόνια, ενώ βοήθησαν συνολικά τον τομέα να κινηθεί σε εντυπωσιακά επίπεδα. Συγκεκριμένα, τα έσοδα για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 51%, ενώ μόνο το Xbox hardware κινήθηκε στο +86%! Ο CEO της Microsoft σημείωσε πως οι κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S κατάφεραν να πετύχουν το καλύτερο λανσάρισμα Xbox hardware στην ιστορία της εταιρείας, πουλώντας τις περισσότερες κονσόλες από κάθε άλλη γενιά στο μήνα λανσαρίσματος.



Εκπληκτικά ήταν και τα ποσοστά ανάπτυξης των υπηρεσιών Xbox Live Gold και Xbox Game Pass που κινήθηκαν στο +40%. Το Xbox Game Pass συγκεκριμένα έφτασε τα 18 εκ. ενεργούς συνδρομητές, ενώ το Xbox Live Gold ξεπέρασε τα 100 εκ. ενεργούς συνδρομητές.

Από τους άλλους τομείς, το Personal Computing (Windows και Surface) έκλεισε στο +14% (με τζίρο 15.12 δισ. δολάρια) και το cloud business σημείωσε άνοδο της τάξης του 23%. Συνολικά, το τρίμηνο της Microsoft έκλεισε στο +17% με τζίρο στα 43.1 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη στο +33% και 15.5 δισ. δολάρια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • "ενώ το Xbox Live Gold ξεπέρασε τα 100 εκ. ενεργούς συνδρομητές"

      Κατα λάθος μάλλον γράφτηκε ενα Gold.Αν είχε όντως 100εκ. Live Gold (δηλαδή συνδρομητές) τότε το GamePass θα είχε καταργηθεί :p

      Nadella, speaking on its FY21 Q2 earnings call. Microsoft's Xbox Live gaming network also hits a new milestone, with over 100 million monthly active users (MAUs) across all platforms...also reported 90 million Xbox Live MAUs back in April, which represents all users, rather than exclusively paying Xbox Live Gold subscribers.

*