Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo: Ακόμα 140.000 Nintendo Accounts παραβιάστηκαν

*
Η Nintendo απενεργοποίησε τα Nintendo Network ID τον περασμένο Απρίλιο αφού ανακάλυψε πως hackers απέκτησαν πρόσβαση σε 160.000 λογαριασμούς. Τώρα η εταιρεία αναφέρει πως το πραγματικό νούμερο αγγίζει τους 300.000 λογαριασμούς, αφού συνεχίζοντας τις έρευνες ανακάλυψε πως ακόμα 140.000 λογαριασμοί βρέθηκαν εκτεθημένοι.

Όπως ξεκαθαρίζει η εταιρεία, το εν λόγω πρόβλημα δεν προκύπτει από άμεση παραβίαση της Nintendo, αλλά από πελάτες που χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικές πλατφόρμες. Όσοι λογαριασμοί παραβιάστηκαν σε άλλες πλατφόρμες πιθανότατα πουλήθηκαν ή αποκτήθηκαν μέσω του dark web. Οι hackers αποκτώντας πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των χρηστών απέκτησαν πρόσβαση στα κεφάλαια PayPal που συνδέονταν με αυτούς. Αν και τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών των εν λόγω χρηστών δεν ήταν άμεσα προσβάσιμα, οι hackers είχαν τη δηνατότητα να εκμεταλλευτούν τους λογαριασμούς PayPal για να κάνουν δόλιες αγορές. Κατ' επέκταση, πληροφορίες όπως ψευδόνυμα, διευθύνσεις email και ημερομηνίες γέννησης έγιναν παράνομα διαθέσιμες σε τρίτους.


Με νέα της τοποθέτηση επί του θέματος η Nintendo ανέφερε πως λιγότερο από το 1 τοις εκατό των NNID σε ολόκληρο τον κόσμο βρέθηκαν εκτεθειμένα και πως οι κάτοχοι των νεότερων 140.000 από αυτά έχουν ήδη ειδοποιηθεί και οι κωδικοί τους έχουν αλλάξει. Τέλος, ανακοίνωσε πως ακόμα ετοιμάζει επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*