Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo: Κέρδη παρά τις δυσκολίες

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, η Nintendo κλείνει ολόκληρη χρήση με κερδοφορία. Αφού άφησε πίσω προηγούμενή της ζημία (23 δισ. yen) για κέρδη ύψους 41 δισ. γεν. Το τελευταίο δωδεκάμηνο η Nintendo πούλησε 9 εκατομμύρια 3DS (μετρώντας 2DS, 3DS και New 3DS), με τις συνολικές πωλήσεις της οικογένειας να έχουν φτάσει πλέον τα 52 εκατομμύρια.. Κατά την εταιρεία ο ρυθμός πωλήσεων του 3DS πριν την εμφάνιση του New 3DS δεν ήταν ιδανικός, αλλά με τα νέα μοντέλα να ξεκινούν καλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί.


Υπάρχει βέβαια και το Wii U, οι πωλήσεις του οποίου, για το σύνολο του έτους, έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια κομμάτια, αριθμός που φέρνει το σύνολο στα 9,54 εκατομμύρια. Στο software δεν τα πήγε καθόλου άσχημα η Nintendo:

Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire: 9,94 εκατομμύρια
Super Smash Bros. For Nintendo 3DS: 6,75 εκατομμύρια
Super Smash Bros. For Wii U: 3,65 εκατομμύρια
Mario Kart 8: 5,11 εκατομμύρια

Για κάποιο λόγο η Nintendo δεν έκανε τον κόπο να αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα για τις πωλήσεις των amiibo.



Πιο ρεαλιστικές ακούγονται πάντως οι προβλέψεις της για τη νέα της χρήση, αφού περιμένει να πωληθούν 7,6 εκατομμύρια 3DS και 3,4 εκατομμύρια Wii U. Η εταιρεία έχει μπροστά της λανσαρίσματα των Fire Emblem If, Splatoon, Yoshi’s Woolly World και Mario Maker, ενώ στοχεύει να ετοιμάσει κι άλλο DLC τόσο για το Mario Kart 8 όσο και για το Super Smash Bros. Αναμένεται η διάθεση του NFC reader για 3DS και 2DS, νέων amiibo, πλαστικά και υφασμάτινα, καθώς και καρτών amiibo. Στο τέλος του έτους αναμένονται και τα πρώτα mobile apps από την Nintendo και την DeNa. Το πιο περίεργο; Έρχονται και Nintendo Theme Parks.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GooDShiveR
    • Ισως να μην δωσανε νουμερα απο amiibo γιατι απο εκει να προερχεται το μεγαλυτερο μερος των εσοδων τους και δν θελουν να αποδυναμωσουν ( κι αλλο; ) την εικόνα των κονσολών τους!!

    • Tim of Heavens
    • Αν συνεχίζουν τα amiibos να πουλάνε σαν τα Pokemon και οι πωλήσεις των Nintendo συστημάτων είναι κατώτερες των περιστάσεων τότε εμείς οι gamers την κάτσαμε την βάρκα. Οι πωλήσεις των Nintendoπαίχνιδων ήταν πάντοτε υψηλές ακόμα και στις εποχές του GameCube.
      Διαβάζω συχνά για τον ντόρο που δεν έκανε το 3DS γενικότερα αλλά τα νούμερα software και hardware δεν είναι καθόλου αδιάφορα σε σχέση πάντα με το τι πετυχαίνει ο ανταγωνισμός. Η MS και Sony πολύ θα ήθελαν τα δικά τους I.P.s να πουλάνε τόσο καλά και να κρατάνε εις βάθος χρόνου όσο τα αντίστοιχα της Nintendo. Για παράδειγμα μπορεί το Wii U να μην τραβάει νούμερα στο hardware αλλά στο software τα games της Nintendo βαράνε ταβάνι. Από τότε που θυμάμαι την εταιρεία συνέβαινε αυτό. Το Super Mario Bros Wii που είναι από τα πιο καλοπουλημένα games ever είχε συνεχείς πωλήσεις για μήνες μετά την κυκλοφορία του. Οι ναυαρχίδες όπως Halo, Gears, Uncharted κτλ. που θεωρούνται system sellers πουλάνε πολύ τον πρώτο μήνα και μετά μπλουμ. Αριθμητικά βρίσκονται αισθητά πίσω από τον τίτλο της Nintendo.

    • Tim of Heavens
    • Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που λειτουργούν οι καταναλωτές. Είναι ικανοί να φωνάζουν και να γκαρίζουν γιατί το τάδε μηχάνημα δεν κάνει αυτά κι εκείνα, να αρνούνται στην αγορά DLC ή Season Pass αλλά στα κουκλάκια amiibos τρέχουν πρώτη θέση να μην μπούνε στην ουρά. Τόσο έντονη είναι η εικαστική ομορφιά τους; Δεν βλέπω κάποια χρησιμότητα που μπορεί να έχουν εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Μπράβο πάντως στην Nintendo. Εφευρίσκει τρόπους να βγάζει χρυσό από το τίποτα.

    • nkav64
    • Πάντως τα amiibo, πέραν της εικαστικής ομορφιάς τους, θα πρέπει κάποιος να τα βλέπει ως ένα DLC που το αγοράζεις μια φορά και το χρησιμοποιείς όχι μόνο σε ένα, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια της Nintendo που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Όλο και κάτι προσφέρεται σε κάθε παιχνίδι.

      Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως η Nintendo είναι πάνω απ' όλα εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, όχι αποκλειστικά video- παιχνιδιών.

    • agilebeast
    • Ήταν αναμενόμενο να δούμε κέρδη αυτή την οικονομική χρονιά αφού είχαμε τη κυκλοφορία πολλών νέων τίτλων της Nintendo με αρκετά μεγάλες πωλήσεις. Τα amiibo πούλησαν 10.5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Θεωρώ ενδιαφέρον τη τακτική της Nintendo να κρατάει τόσο ψηλά τη τιμή του Wii U ξέρουν το καράβι ότι έχει σαλπάρει και γνωρίζουν ότι μόνο οι "hardcore" fans θα πάρουν τη κονσόλα έτσι κρατάνε σε υψηλό επίπεδο τη τιμή. Έχουν ήδη τρανταχτό παράδειγμα με το Gamecube το οποίο και στα 100 ευρώ δε πουλούσε. Έτσι το Wii U και με λίγα νούμερα έχει μεγάλο κέρδος.

    • AndrewZN
    • εγω βρηκα το wii u ελαφρως μεταχειρησμενο και το τσιμπησα 150 ευρουλακια...μονο και μονο για τα exclusives της nintendo και για κανεναν αλλο λογο.32gb wii u σχεδον αμεταχειρηστο δεν το λες και ασχημα

*