Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

O Hideo Kojima μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έφυγε από την Konami

*
Ο Hideo Kojima μίλησε στο Famitsu για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Konami και οι οποίες περιελάμβαναν μέχρι και άρνηση δανειοδότησης από τράπεζες. Ο Ιάπωνας δημιουργός σημείωσε πως κινήθηκε αρκετά στην αγορά μόνος του αφού έφυγαν όλες οι δεσμεύσεις της Konami, ωστόσο συνειδητοποιώντας πως ήταν 53 ετών έψαχνε να βρει αν ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί. Σημείωσε δε πως η οικογένειά του ήταν αντίθετη στο να ξεκινήσει ένα δικό του studio σε αυτήν την ηλικία, ενώ ταυτόχρονα και τα οικονομικά του δεν βοηθούσαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά ήθελε να φτιάξει αυτό το νέο open world game που είχε στο μυαλό του.



Έτσι, όταν λοιπόν πήρε την απόφαση να φτιάξει το δικό του studio πήγε σε ιαπωνική τράπεζα να ζητήσει δάνειο. Το αίτημά του όμως δεν έγινε δεκτό, καθώς δεν είχε στα χέρια του κάποιες εγγυήσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η κατάσταση άλλαξε προς το καλύτερο και τελικά πήρε τα σχετικά χρήματα σε μορφή δανείου, όταν ένας τραπεζίτης που ήταν μεγάλος fan της δουλειάς του, βρέθηκε στο δρόμο του. Πέραν αυτής της κατάστασης όμως, ήταν αρκετοί που δεν πίστευαν ότι μπορεί να φτιάξει ένα καλό παιχνίδι μόνος του, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει η προϊστορία για κάθε μεγάλο game designer που μένει εκτός μεγάλου εκδοτικού οργανισμού. «Ο λόγος που είμαι αυτό που είμαι είναι τα 30 χρόνια στην Konami. Είμαι ευγνώμων και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι με βοήθησε», σημείωσε κλείνοντας τη συνέντευξη. Το νεό του game, το Death Stranding, έρχεται στις 8 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για το PS4. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Kojima Productions

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Το όνομά του Kojima είχε συνδεθεί με την Konami.
      Πάντως είναι θετικό που παραδέχεται ότι η Konami του έδωσε την ευκαιρία να μεγαλουργήσει.
      Δεν ξέρω πόσο σχετικό είναι αλλά λένε "Μεγάλια καράβια, μεγάλες φουρτούνες.".
      Το αναφέρω επειδή ο Kojima θέλει να δημιουργήσει και άλλα σπουδαία videogames και ότι οι δυσκολίες που συνάντησε είναι ανάλογες με τις δυνατότητές του.
      Μου φαίνεται ότι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες που έκανε είναι τεράστιες.
      Προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του για ακόμη φορά.
      Αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο Death Stranding, όταν αυτό με το καλό κυκλοφορήσει.

*