Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5 Vs Xbox Series X: Σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών

*
Η ώρα της αποκάλυψης των τεχνικών χαρακτηριστικών για το PS5 ήρθε και πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι μας περιμένει τόσο στην πρόταση της Sony, όσο και στο Xbox Series X. Ποιο είναι τελικά πιο ισχυρό; Η Microsoft, υπενθυμίζουμε πως, ανακοίνωσε χθες τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X. Η αλήθεια είναι πως τα δύο συστήματα κινούνται αρκετά κοντά με το Xbox Series X να είναι σε επίπεδο hardware πιο δυνατό, ωστόσο η Sony έχει καταφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέσω του εσωτερικού δίσκου που είναι σχεδόν διπλάσιες από τον μεγάλο αντίπαλο του PS5. Χαρακτηριστικά, το IO Throughput του Xbox Series X είναι 2.4GB/s (raw) και 4.8GB/s (compressed), την ώρα που οι αντίστοιχοι αριθμοί για το PS5 είναι 5.5GB/s και 8-9GBs.



Αναλυτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συστημάτων είναι τα εξής:

  Xbox Series X PS5
CPU 8x Zen 2 Cores στα 3.8GHz (3.6GHz με SMT) 8x Zen 2 Cores στα 3.5GHz (variable frequency)
GPU 12 FTLOPs, 52 CUs στα 1.825GHz, Custom RDNA 2 10.28 TFLOPs, 36 CUs στα 2.23GHz (variable frequency)
Die Size 360 45mm2 Μ/Δ
Process TSMC 7nm Enhanced Μ/Δ
Μνήμη 16GB GDDR6 16GB GDDR/256-bit
Bandwidth μνήμης 10GB στα 560GB/s, 6GB στα 336GB/s 448GB/s
Εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 1TB Custom NVMe SSD 825GB Custom SSD
IO Throughput 2.4GB/s (Raw), 4.8GB/s (Compressed) 5.5GB/s (Raw), 8-9GB/s (Compressed)
Επέκταση αποθηκευτικού χώρου 1TB Expansion Card NVMe SSD Slot
Εξωτερική αποθήκευση Υποστήριξη για USB 3.2 HDD Υποστήριξη για USB HDD
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Drive 4K UHD Blu-ray Drive
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • stefoukos
    • Σαφώς πιο δυνατό το Xbox αλλά στην προκειμένη φάση θα παρω πρώτα το ps5 και έπειτα το xbox ανέκαθεν αγόραζα όλες τις κονσόλες είδωμεν από Χριστούγεννα λογικά στο 500ρικο θα παει θα δούμε

    • vonzuchter
    • αμελητεες οι διαφορες.... και σε αυτη τη γενια ο νικητης θα αναδειχθει απο τους αποκλειστικους τιτλους το μαρκετινγκ και το λανσαρισμα και φυσικα το μομεντουμ. Εξαιρεση στη παγκοσμια αγορα φυσικα αποτελει η Ιαπωνικη αγορα οπου υπαρχουν μονο Νιντεντο και Σονυ και φυσικα η χωρα του ΄πλεηστεσιο΄ που ο ελληνας καταναλωτης θα αγορασει οτιδηποτε εχει πανω τη λεξη playstasion οσο και αν κοστιζει

      • mysterious
      • Αδερφε μου σε καθε ποσταρισμα κανεις λογο για τη "χωρα του πλεηστεσιο" λες και δε σαρωνει σε ολο τον πλανητη.Και με προλαβε ο blackmore,ποσο να πουλησει ακομη σε σχεση με το switch οταν το εχει ηδη ολος ο πλανητης κι ετοιμαζεται για τη μεταβαση στις κονσολες νεας γενιας.Και το PS3 οχι απλα εκλεισε τη ψαλιδα αλλα περασε και μπροστα.

        Αν εχει σαρωσει και στο θεμα μαρκετινγκ;ναι το εχει κανει.Αν εχει γινει πλεον σχεδον συνηθεια;ισως και να ισχυει.Το να κατηγορεις ομως τον "χαζο" τον Ελληνα και να βγαζεις απ'εξω τον υπολοιπο πλανητη δε ξερω αν φανερωνει fanboy αλλα σιγουρα δειχνει αντι-PS συμπεριφορα.

        Κακα τα ψεματα τα PS1 και PS2 εκαναν θραυση περα των αλλων(οπως η εξωπραγματικη ποικιλια τιτλων)και για την ευκολια αντιγραφης των παιχνιδιων τους αλλα μια μικρη χωρα οπως η δικη μας να εχει σταθερα πλεον πληθωρα παιχνιδιων με ελληνικους υποτιτλους και μεταγλωττιση ειναι τεραστιο θεμα αλλα δε βλεπω να το λαμβανεις υποψιν.

        Και τα λεει ολα αυτα καποιος που βγαζει το καπελο στη Microsoft που εδω και πολυ καιρο κανει τη μια θετικη κινηση μετα την αλλη για το XBOX και αξιζει την αποδοχη του κοσμου μεταφρασμενη σε πωλησεις.

        • vonzuchter
        • Στην Ελλαδα δεν υπαρχει αλλη κονσολα. Η διαφορα στις πωλησεις δεν υπαρχει σε καμια αλλη χωρα στο κοσμο. Ειναι συνηθεια του ελληνα καταναλωτη να τρωει κολληματα. Παντα ηταν. Λεμε παιζω πλεηστεσιο αντι να λεμε παιζω βιντεοπαιχνιδια. Ειχα μια συζητηση καποτε με εναν συναδελφο για τα χομπι μας και του ειπα οτι παιζω βιντεογκεημς και η απαντηση του ηταν 'α εχεις πλεηστεσιο; και εγω εχω παρει στα παιδια'. Ομως ναι πρεπει να αναγνωρισουμε οτι η σονυ ενδιαφερεται για την ελληνικη αγορα σε αντιθεση με τους αλλους δυο. Η microsoft εκανε μια σοβαρη προσπαθεια αρχες εποχης 360 , με ελληνοφωνους υπαλληλους στην εξυπηρετηση πελατων και αλλα τετοια τρελα , αμα ειχε βλαβη το 360 σου εστελναν κουριερ σπιτι με ειδικο κουτι το παρελαμβαναν κτλπ αλλα γρηγορα τη παρατησαν την αγορα ειδικα μετα τη κριση.

        • mysterious
        • Για την ονομασια του videogaming αναλογα με την εποχη το επιβεβαιωνω κι εγω,ο πατερας μου αποκαλουσε ολες τις κονσολες νισεντο :D με τη nintendo φυσικα μεσω nes,snes και game boy να κανει παρτι στην αγορα.

        • mysterious
        • @blackmore ακριβως ετσι φιλε με τον mario να τον ξερουν μεχρι και οι ιθαγενεις και στα πρωτα playstation να ξεκινουν και να συνεχιζουν μυθικα franchise τιτλων.

*