Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5: Οργανωμένο κύκλωμα scalpers στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ

*
Η απόκτηση νέας κονσόλας κατά το λανσάρισμά της δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, όμως η κατάσταση με το PS5 δεν είχε προηγούμενο και αυτό οφείλεται κατά ένα ποσοστό σε οργανωμένα κυκλώματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider στο Ηνωμένο Βασίλειο έδρασε οργανωμένο group από scalpers και έτσι εκατοντάδες κονσόλες κατέληξαν στα χέρια λίγων, οι οποίοι στη συνέχεια τις μεταπούλησαν με σκοπό το κέρδος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μόνο μία από αυτές τις ομάδες κατόρθωσε να αποκτήσει σχεδόν 2.500 PS5, εκτός από τις 1.000 προπαραγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβρη.


Όσο για τον τρόπο που κατόρθωσαν να γνωρίζουν έγκαιρα το πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις της νέας κονσόλας, πολύ απλά χρησιμοποίησαν bots. Μέσω των bots μπόρεσαν να ελέγχουν με αυτόματο τρόπο αμέτρητα καταστήματα λιανικής, ενώ άλλα bot scripts τους επέτρεπαν να πραγματοποιούν αγορές πολύ πιο γρήγηρα από οποιονδήποτε καταναλωτή.

Το ακόμα πιο "ενδιαφέρον" είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα χρεώνει και συνδρομή, από £29,99 έως και £399,99. Όσο μεγαλύτερο το ποσό τόσο μεγαλύτερη η πρόσβαση στις κονσόλες.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο, όμως αυτή τη φορά η κατάσταση διογκώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα. Μόνο στο eBay τη στιγμή αυτή υπάρχουν περίπου 4.000 καταχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αφορούν το PS5.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*