Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Phil Spencer: Amazon και Google οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Microsoft

*
Η επόμενη γενιά κονσόλών πλησιάζει και η Microsoft τοποθετεί τις βλέψεις της πιο ψηλά από ποτέ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Phil Spencer στο Protocol, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι η Sony και η Nintendo αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές της Microsoft. Αντιθέτως βλέπει πως το μέλλον του gaming βρίσκεται στο cloud computing και εκεί η εταιρεία του Redmond θα δώσει σκληρή μάχη με τη Google και την Amazon.

Το όπλο της Microsoft δεν είναι άλλο από το Azure, την υπηρεσία cloud computing για την οποία έχουν επενδυθεί δεκαδες δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες εταιρείες, ως σημαντικό μέρος της υποδομής τους. Όσον αφορά το gaming, το Azure αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του Xbox Project xCloud. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Project xCloud επιτρέπει το stream παιχνιδιών του Xbox απευθείας από cloud σε smarthones και tablets.


Σύμφωνα πάντοτε με τον Spencer, η Microsoft προτίθεται να συνεργαστεί με τη Nintendo και Sony σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την ελευθερία των gamers να παίζουν με ή εναντίον οποιουδήποτε, ανεξάρτητα από το format που χρησιμοποιεί ο καθένας.

Όσο για τη Google, γνωρίζουμε πως η υπηρεσία στην οποία θα βασιστεί είναι το Stadia. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι το τι ακριβώς προετοιμάζει η Amazon. Σύμφωνα με φήμες προετοιμάζει μια υπηρεΠσία cloud gaming που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020. Για την ώρα όμως, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Τουλάχιστον Αλέφαντος του gaming industry πλέον.Η άπειρη στον χώρο του gaming Amazon, απλά επειδή εχει άπειρο κασέρι να επενδύσει,είναι ψηλότερα στα μάτια του Phil(οχρήματου) από τις Sony και Nintendo που έχουν χτίσει χρόνιους δεσμούς εμπιστοσύνης με αμέτρητους gamers...χμμμμ "That’s not to disrespect Nintendo and Sony, but the traditional gaming companies are somewhat out of position" Σώπα καημένε Phil που τους προσβάλλεις.Το οτι εκατομμύρια Xbox gamers γουστάρουν επίσης το παραδοσιακό gaming δεν τον απασχολεί προφανώς "I don’t want to be in a fight over format wars with those guys while Amazon and Google are focusing on how to get gaming to seven billion people around the world. Ultimately, that’s the goal,” Είναι να χάνεις χρόνο(=χρήμα) ρε Phil με τους κονσολ γουορς και να μας προλάβει το σύννεφο η γοογλε.Στοχος ειναι τα λεφτά(τα λεγε η Τζούλια:p) με κάθε τρόπο.Δώστε cloud κοπανιστό με μηδενικό impact στην ψυχή των gamers και αφαιρέστε stadiaκα το δικαίωμα της επιλογής και ιδιοκτησίας , δίνοντας τους την ψευδαίσθηση "άπειρων" επιλογών... #qrima #εσείςοιπαραδοσιακοίgamersβρωμάτε

*