Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony: "Το PS5 δεν υποστηρίζει ανάλυση 1440p για την ώρα, δώσαμε προτεραιότητα στις τηλεοράσεις"

*
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το PlayStation 5 δεν υποστηρίζει native ανάλυση 1440p, χωρίς ωστόσο να προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια εφόσον η συγκεκριμένη ανάλυση συναντάται κυρίως στα PC monitors.

Για το θέμα, μίλησαν στην Ιαπωνική εφημερίδα Impress Watch, οι αντιπρόεδροι της Sony, κύριοι Masayasu Ito και Hideaki Nishino, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την παραπάνω φήμη. "Για την ώρα δεν υποστηρίζεται η ανάλυση 1440p στο PlayStation 5 γιατί θέλαμε να δώσουμε προτεραιότητα στις τηλεοράσεις", είπε ο Nishino. "Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τεχνολογικό πρόβλημα", συνέχισε ο Ito. Αυτό σημαίνει ότι η Sony θα παρακολουθήσει τις ανάγκες της αγοράς και αν κριθεί αναγκαίο, ίσως προχωρήσει στην υποστήριξη τις ανάλυσης 1440p στο μέλλον.


Σύμφωνα πάντως με τους Digital Foundry, η χρήση οθόνης 1440p στο PlayStation 5 καταλήγει να παράγει ανάλυση 1080p. Εάν το παιχνίδι παίζεται σε 4K ανάλυση, εκείνη υποβαθμίζεται σε 1080p για να μπορέσει να μετατραπεί σε 1440p. Ωστόσο, εάν η οθόνη υποστηρίζει HDMI 2.0, υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπεί η 4K ανάλυση σε 1440p απευθείας, χωρίς να γίνει downscale στα 1080p.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*