Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Surface, Windows και Xbox οδηγούν την κερδοφορία για την Microsoft στο Q3

*
Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους και φαίνεται πως Surface, Windows και Xbox βοήθησαν αρκετά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους 30,6 δισ. δολαρίων και καθαρά 8,8 δισ. δολάρια. Τα συγκεκριμένα ποσά σημαίνουν αύξηση της τάξης του 14% και 19% αντίστοιχα με τους τρεις τομείς να έχουν συμβάλει αρκετά. Η κατηγορία του Surface (χωρίς κάποιο νέο προϊόν μέσα στο τρίμηνο) κατέγραψε άνοδο της τάξης του 21%. Το ευχάριστο για τους gamers είναι πως και το gaming τμήμα της εταιρεία παραμένει στα αξιοσημείωτα, αφού σημείωσε 5% παραπάνω έσοδα και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει και η αγορά στα σχέδια της Microsoft για την υπηρεσία xCloud. Σε ότι αφορά τα Windows, ο τομέας επανήλθε στην κερδοφορία μετά από ένα τρίμηνο που κινήθηκε αρνητικά. Τα έσοδα από τα Windows OEM Pro ήταν πάνω κατά 15%, ενώ και τα Office σε επίπεδο commercial και cloud services κινήθηκαν ανοδικά κατά 12%. Είναι χαρακτηριστικό πως το Office 365 Business έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 180 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ 34.2 εκατομμύρια συνδρομητές καταγράφει το Office 365 σε επίπεδο καταναλωτών. Server products και cloud services σημείωσαν αύξηση κατά 27%, με το Azure να εντυπωσιάζει με το +73% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*