Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

UK Charts: PS5 και Resident Evil: Village κυριάρχησαν τον Μάιο

*
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η GfK Entertainment, τον Μάιο πουλήθηκαν περίπου 200.000 κονσόλες video games στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020 και κατά 162% σε σχέση με το 2019. Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσε το PlayStation 5, κάτι που κατά έναν μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αύξηση της διαθεσιμότητάς του. Στην δεύτερη θέση τα Xbox Series S και Xbox Series X, ενώ τρίτο, από πολύ κοντά το Nintendo Switch. Μάλιστα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι πωλήσεις της κονσόλας της Nintendo παρουσιάζουν πτώση, είναι όμως αυξημένες κατά 60%, συγκριτικά με το 2019. Συνολοκά, οι πωλήσεις κονσολών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε ποσοστό 22% σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.

Το DualSense controller παραμένει το πιο δημοφιλές περιφερειακό, με το Pulse 3D Wireless Headset να ακολουθεί από κοντά. Ακόμα, το Xbox Camo Day Strike Wireless Controller που κυκλοφόησε πρόσφατα, βρέθηκε στην 11 θέση.


Πουλήθηκαν σχεδόν 2,1 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών (σε φυσική και ψηφιακή μορφή), κάτι που μεταφράζεται σε μείωση σε σχέση με 12 μήνες πριν. Τα 1,2 εκ. αντίτυπα πουλήθηκαν σε ψηφιακή μορφή, μέσω των Steam, PSN, Xbox Store και Nintendo eShop, μειωμένα κατά 54% σε σχέση με πέρσι. Από την άλλη 885.000 αντίτυπα πουλήθηκαν μέσω καταστημάτων λιανικής, δηλαδή κατά 8,2% περισσότερα συγκριτικά με τον Μάιο του 2020.

Ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Resident Evil: Village, που ξεπέσασε κατά 43% τον μεγάλο του ανταγωνιστή Mass Effect: Legendary Edition. Οι πωλήσεις του παιχνιδιού της Capcom μοιράζονται ως εξής: 43% στο PS5, 31% στο Xbox, 15% στο PS4 και 11% σε PC.

1. Resident Evil: Village (Capcom)
2. Mass Effect: Legendary Edition (EA)
3. FIFA 21 (EA)
4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
5. NBA 2K21 (2K Games)
6. Spider-Man: Miles Morales (Sony)
7. Call of Duty: Black Ops Cold War (Activision Blizzard)
8. Animal Crossing: New Horizons* (Nintendo)
9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
10. New Pokemon Snap* (Nintendo)

*δεν υπάρχουν στοιχεία ψηφιακών πωλήσεων 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*