Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Activision Blizzard: Για πρώτη φορά περισσότερα έσοδα από το PC gaming

*
Όπως αποκαλύφθηκε μέσω της πρώτης αναφοράς πεπραγμένων της, τα έσοδα της Activision Blizzard από το PC gaming ξεπέρασαν εκείνα από το console gaming και η πρόβλεψη είναι ότι η διαφορά θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όπως αναφέρεται, το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Activision Blizzard έβαλε στα ταμεία της $27 εκ. περισσότερα από το PC gaming σε σύγκριση με τις κονσόλες.

Όπως αναφέρει το PCGamer, από την εποχή του PlayStation 2 και του Xbox, η Activision είχε τα περισσότερα έσοδά της από τις κονσόλες, όμως το PC είναι θα παραμείνει σε ανοδική πορεία. Τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, το PC gaming γνώρισε μια πρωτοφανή πρόοδο και οι παγκόσμιες ελλείψεις εξαρτημάτων δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη κατά πολύ. Πλέον, σχεδόν κάθε τουρνουά esports παίζεται σε υπολογιστές, οι streamers και οι δημιουργοί περιεχομένου τα χρησιμοποιούν υπολογιστή, όπως και οποιοσδήποτε παίκτης αναζητά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Στην τελευταία οικονομική έκθεση της Activision Blizzard, αποκαλύφθηκε ότι από έτος σε έτος, σημειώθηκε αύξηση 74% στα έσοδα από τίτλους για υπολογιστές, μεγάλο μέρος της οποίας αποδόθηκε στο Call of Duty και το Overwatch 2, αλλά και στο Diablo Immortal και το Dragonflight.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι υπάρχουν λόγοι για αυτήν την ανάπτυξη. Είναι η Blizzard που οδηγεί την αύξηση της αξίας, καθώς μόλις το 8% του κοινού της Blizzard παίζει σε κονσόλες. Αντίθετα, το κοινό του Call of Duty χωρίζεται διαφορετικά, με το 59% των παικτών να απολαμβάνουν το franchise στις κονσόλες σε σύγκριση με το 26% που αποτελείται από PC gamers.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*