Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανάβει πράσινο η CMA για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

*
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης, η τροποποιημένη συμφωνία για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, που κατατέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, καλύπτει τις ανησυχίες που είχε εκφράσεις προηγουμενως η CMA σχετικά με το cloud gaming. Η CMA δηλώνει ότι η πώληση των δικαιωμάτων για το cloud gaming της Activision Blizzard καλύπτει τις ανησυχίες της και ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση της συμφωνίας.

Ενώ η CMA εντόπισε περιορισμένες υπολειπόμενες ανησυχίες σχετικά με τη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα που η CMA έχει προς το παρόν συμπεράνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα.


Η CMA εξετάζει τώρα τα διορθωτικά μέτρα πριν λάβει την τελική της απόφαση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Η CMA θεωρεί ότι η αναδιαρθρωμένη συμφωνία επιφέρει σημαντικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις ανησυχίες που έθεσε σε σχέση με την αρχική συναλλαγή νωρίτερα φέτος.

Ειδικότερα, η πώληση των δικαιωμάτων του cloud gaming της Activision στην Ubisoft θα αποτρέψει αυτό το σημαντικό περιεχόμενο – συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών όπως το Call of Duty, το Overwatch και το World of Warcraft – να τεθεί υπό τον έλεγχο της Microsoft σε σχέση με το cloud gaming. Η CMA αρχικά διαπίστωσε ότι η Microsoft έχει ήδη μια ισχυρή θέση στις υπηρεσίες cloud gaming και θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει τον έλεγχό της στο περιεχόμενο της Activision για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει αυτή τη θέση. Αντίθετα, η νέα συμφωνία έχει ως αποτέλεσμα τα δικαιώματα cloud streaming για τα παιχνίδια της Activision να μεταβιβάζονται σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό, την Ubisoft, διατηρώντας τον ανοιχτό ανταγωνισμό καθώς αναπτύσσεται η αγορά για το cloud gaming τα επόμενα χρόνια.

Ενώ η αναδιαρθρωμένη συμφωνία είναι ουσιαστικά διαφορετική από την προηγούμενη συναλλαγή και αντιμετωπίζει ουσιαστικά τις περισσότερες ανησυχίες, η CMA έχει περιορισμένες υπόλοιπες ανησυχίες ότι ορισμένες διατάξεις στην πώληση των δικαιωμάτων του cloud steaming της Activision στην Ubisoft θα μπορούσαν να παρακαμφθούν, να τερματιστούν ή να μην επιβληθούν.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η Microsoft έχει προσφέρει διορθωτικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι όροι πώλησης των δικαιωμάτων της Activision στην Ubisoft θα εφαρμοστούν. Η CMA κατέληξε προσωρινά στο συμπέρασμα ότι αυτά τα πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να ικανοποιήσουν αυτές τις εναπομένουσες ανησυχίες.

Η CMA έχει τώρα ξεκινήσει μια διαβούλευση, έως τις 6 Οκτωβρίου, σχετικά με τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της Microsoft.

Σημειώνεται ότι:

Η Microsoft προτείνει την αγορά της Activision, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων του cloud gaming για υπάρχοντα και μελλοντικά παιχνίδια της Activision για υπολογιστές και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια (εκτός από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο).

Μετά την απαγόρευση της αρχικής συμφωνίας, η Microsoft θα πρέπει επίσης να έχει την άδεια της CMA για να αγοράσει οποιοδήποτε μέρος της Activision, επομένως η CMA έχει ξεκινήσει μια ξεχωριστή διαβούλευση για να ανανεώσει την απόφασή της σχετικά με το εάν θα χορηγήσει άδεια στη Microsoft για την αγορά της Activision. Και οι δύο διαβουλεύσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Microsoft, Brad Smith
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*