Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αναπτύχθηκε VR headset το οποίο σκοτώνει τον παίκτη αν ο χαρακτήρας του πεθάνει στο παιχνίδι

*
Ο τίτλος – δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση – δεν είναι clickbait. Ο Palmer Luckey, ο αρχικός ιδρυτής της Oculus VR, ανέπτυξε ένα VR headset το οποίο θα σας σκοτώσει αν ο χαρακτήρας που χειρίζεστε πεθάνει μέσα στο παιχνίδι.

Όπως περιγράφεται στο blog του, το headset περιέχει τρείς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Όταν «παιχτεί» ένα σενάριο game-over, οι τρείς μηχανισμοί εκπυρσοκροτούν καταστρέφοντας τον εγκέφαλο του χρήστη.


Η έμπνευση για το headset ήρθε από το anime Sword Art Online, όπου αν οι πόντοι ζωής των χαρακτήρων πέσουν στο μηδέν, ο εγκέφαλός τους θα βομβαρδιστεί από υπερβολικής ισχύος μικροκύματα, σκοτώνοντάς τους.

Φυσικά, ο Luckey έχει φτάσει μόνο μέχρι την μέση της διαδικασίας ανάπτυξης και παραδέχεται πως δεν θα επιτραπεί σε κάποιον να φορέσει ποτέ το εν λόγω headset. Μάλιστα, δήλωσε πως ούτε ο ίδιος έχει καταφέρει να βάλει το headset καθώς φοβάται μήπως τυχόν κάποια βλάβη τον σκοτώσει καταλάθος. Ο ίδιος δηλώνει πως το νόημα πίσω από την δημιουργία του είναι να εξυπηρετήσει τον σκοπό του διακοσμητικού στο γραφείο, μια συνεχής υπενθύμιση προς όλες τις ανεξερεύνητες – ακόμη – πλευρές του game design. Στο blog του υποστηρίζει πως ενώ η κατασκευή του θα είναι η πρώτη που θα μπορεί να σκοτώσει τον χρήστη, είναι σίγουρος πως δεν θα είναι η τελευταία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*