Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανοδική πορεία για το PS5 τον Αύγουστο στη Μ. Βρετανία

*
O Αύγουστος ήταν ένας αρκετά καλός μήνας για την αγορά των video games στη Μ. Βρετανία, με την υψηλή ζήτηση για το PS5 να καθοδηγεί τις πωλήσεις. Σύμφωνα με τη GfK, στα χέρια των καταναλωτών έφτασαν πάνω από 135.000 κονσόλες για video games, νούμερο αυξημένο κατά 22% από μήνα σε μήνα και κατά 8% από έτος σε έτος. Η άυξηση για το PlayStation 5 ήταν της τάξης του 42% από μήνα σε μήνα και 60% για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022. Πτώση 5% για το Nintendo Switch από μήνα σε μήνα και 10% για τα δυο πρώτα τετράμηνα του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Για τα Series S και Xbox Series X ναι μεν καταγράφτηκε αύξηση 7% από μήνα σε μήνα, όμως οι πωλήσεις μειωθηκαν σε ποσοστό 23% αν συγκρίνει κανείς το πρώτο οκτάμηνο του 2023 με αυτό του 2022.

Η επιτυχία του PS5 έδωσε ώθηση στα περιφερειακά, με τον αριθμό των πωληθέντων να ξεπερνάει τις 565.309 και να είναι αυξημένος κατά 3,5% από μήνα σε μήνα και κατά 1% από έτος σε έτος. Στην κορυγή των προτιμήσεων το DualSense Controller (White, Midnight Black, Cosmic Red and Starlight Blue), το DualSense Charging Station και το Grey Camo DualSense controller.


Με βάση πάντοτε τη GSD στα χέρια των καταναλωτών έφτασαν 1,75 αντίτυπα video games, με την πτώση από έτος σε έτος να είναι 2,2%.

Στην κορυφή των charts βρέθηκε το FIFA 23, κυρίως λόγω της μεγάλης έκπτωσης στο Nintendo eShop. Βεβαίος, ο μεγάλος νικητής του μήνα, το Baldur's Gate 3 απουσιάζει από τη λίστα, αφού η Larian Studios είναι ένας από τους εκδότες που δεν καλύπτουν τα δεδομένα της GSD.

Η πρώτη δεκάδα των gaming charts έχει ως εξής:

1. FIFA 23 (EA)
2. Armored Core VI: Fires of Rubicon (Bandai Namco)
3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
4. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
5. Red Dead Redemption (Rockstar)
6. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
7. Grand Theft Auto Online (Rockstar)
8. F1 23 (EA)
9. Minecraft (Mojang)
10. Call of Duty: Modern Warfare 2 – 2022 Edition (Activision Blizzard)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*