Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Luke Dicken αποκάλυψε μέσω LinkedIn ότι αποχώρησε από την Take-Two, μαζί με αρκετά μέλη της ομάδας του, ύστερα από απόφαση της εταιρείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξέλιξη ως απογοητευτική, σημειώνοντας πως η ομάδα του εργαζόταν για χρόνια πάνω σε προηγμένες τεχνολογίες που στόχευαν στη βελτίωση της ανάπτυξης των videogames.
Παρότι δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των απολύσεων ή οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση, το γεγονός δείχνει μια πιθανή μείωση επένδυσης σε ανάπτυξη τεχνολογιών AI. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του Grand Theft Auto VI, ενός από τα πιο σημαντικά projects της εταιρείας, αλλά και σε μια περίοδο που η Take-Two έχει δηλώσει ότι αγκαλιάζει την τεχνητή νοημοσύνη ως βοηθητικό εργαλείο ανάπτυξης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε περικοπές προσωπικού, στο πλαίσιο ευρύτερων προσπαθειών για μείωση κόστους και αναδιάρθρωση των projects της. Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση του επικεφαλής AI και της ομάδας του δημιουργεί ερωτήματα για το πώς σκοπεύει η Take-Two να κινηθεί στο μέλλον όσον αφορά την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη των videogames της.
Titan Quest 2: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας (trailer)



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity