Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Arma 3: Χρησιμοποιείται για διασπορά fake news σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς (video)

*
H Bohemia Interactive δηλώνει πως γνωρίζει ότι ο Arma 3 χρησιμοποιείται για τη διάδοση fake news που σχετίζονται με συγκρούσεις στον πραγματικό κόσμο. Αυτή τη φορά, χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν videos από το παιχνίδι και προσπαθούν να τα περάσουν ως αληθινά πλάνα από τις μάχες ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τη Χαμάς. Παρόμοια περίπτωση με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

"Είναι απογοητευτικό για εμάς να βλέπουμε το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο"


"Ενώ έχουμε βρει τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα κάπως αποτελεσματικά, συνεργαζόμενοι στενά με κορυφαίους οργανισμούς ελέγχου δεδομένων, δυστυχώς δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε πλήρως.

"Έχουμε δει πολλούς από εσάς να βοηθάτε ενεργά στην απομυθοποίηση τέτοιων βίντεο σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σας ευχαριστούμε για αυτό", αναφέρει η ανακοίνωση του studio εδρεύει στην Τσεχία.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο X ένα video που παρουσιάζει δύο ελικόπτερα να καταρρίπτονται από πυραύλους, με τον ισχυρισμό ότι ήταν αληθινά πλάνα από ισραηλινά ελικόπτερα που καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της Χαμάς.

Όμως έρευνα το Reuters έδειξε ότι το video αυτό είχε δημοσιευτεί στο YouTube ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σε περίπτωση που θέλετε να τσεκάρετε κατά πόσο κάποια πλάνα όντως προέρχονται από το παιχνίδι, η Bohemia έχει δημοσιεύσει έναν μικρό οδηγό.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Arma III
    • 18+ pegi 18+
      • 7.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (46)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.arma3.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*