Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αθώος δηλώνει ο 17χρονος που συνελήφθη για τις διαρροές του GTA 6

*
Ο 17χρονος που φέρεται να συνελήφθη ως ύποπτος για τα πρόσφατα hacks στη Rockstar Games (GTA 6) και στην Uber δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες για χρήση υπολογιστή με σκοπό τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Εμφανιζόμενος σε ειδικό δικαστήριο ανηλίνων του Λονδίνου, ο έφηβος αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για σκοπούς πειρατείας, αναφέρει το Bloomberg Law.


Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε έναν έφηβο στο Oxfordshire την περασμένη εβδομάδα και τον απήγγειλε δύο κατηγορίες για παραβίαση των όρων εγγύησης και δύο κατηγορίες για πραγματοποίηση αξιόποινων πράξεων μέσω υπολογιστή.

Η εισαγγελέας Valerie Benjamin είπε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος είχε χρησιμοποιήσει ένα τηλέφωνο για να χακάρει εταιρείες και ζητούσε λύτρα για να μην δημοσιεύσει λογισμικό που είχε αποκτήσει παράνομα.

Ο δικαστής παρέπεμψε την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί με ένα παρόμοιο θέμα σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο έφηβος, ο οποίος λέγεται ότι συνδέεται με μια ομάδα hacking που ονομάζεται Lapsus$, συνελήφθη επίσης νωρίτερα αυτό το έτος για hacking στη Microsoft και την Nvidia.

Σε μια από τις πιο μαζικές διαρροές δεδομένων στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming, δημοσιεύτηκαν videos του GTA 6, διάρκειας πάνω από μία ώρα στον ιστότοπο GTA Forums.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν η σύλληψη σχετίζεται με αυτές τις επιθέσεις. Ωστόσο, επικαλούμενος πηγές που λέγεται ότι γνωρίζουν καλά την υπόθεση, ο δημοσιογράφος Matthew Keys ισχυρίστηκε ότι ο έφηβος κατηγορήθηκε σε σχέση με τις αμφότερες τις εισβολές σε Rockstar Games και Uber.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*