Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυξήθηξαν τα κέρδη του Xbox από τις πωλήσεις hardware

*
Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Σε αυτά καταγράφεται πρώση στον τομέα του περιεχομένου και των υπηρεσιών για το Xbox, που αντισταθμίζονται από τα κέρδη στο hardware.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, τα έσοδα του Xbox από το hardware αυξήθηκαν κατά 13%, εκείνα από το gaming μειώθηκαν σε ποσοστό 4%, ενώ ο τομέας περιεχομένου και υπηρεσιών σημειώνει πτώση κατά 3%, παρά την αύξηση των συνδρομητών του Xbox Game Pass. Η εταιρεία αναφέρει ότι υπήρξαν μειώσεις όσον αφορά το περιεχόμενο first και third, με τους παίκτες να είναι λιγότερο απασχολημένοι με το Xbox αλλά και υψηλότερα ποσοστά κέρδους. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή @DomsPlaying, τα έσοδα αντιπροωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 0,47% από έτος σε έτος, με το συγκεκριμένο να είναι το καλύτερο πρώτο τρίμηνο όλων των εποχών για το Xbox.


Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το σύνολο της Microsoft, τα έσοδα της εταιρείας ήταν $50,1 δισ. αυξημένα κατά 11% από έτος σε έτος. Τα λειτουργικά έσοδα ήταν $21,5 κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 6%, ενώ τα καθαρά έσοδα ήταν $17,6 δισ. μειωμένα σε ποσοστό 14%.

Τις καλύτερες επιδόσεις είχε το τμήμα Intelligent Cloud server με έσοδα αυξημένα κατά 20% από έτος σε έτος. Στον αντίποδα, μεγάλη πτώση, σε ποσοστό 15% σημείωσαν τα έσοδα από τα Windows OEM.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*