Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Developers του Elden Ring δηλώνουν πως κάποιες φορές δουλεύουν "σκληρές" υπερωρίες

*
Οι σκληρές υπερωρίες, είναι ένα χαρακτηριστικό της βιομηχανίας των video games που συναντάται συχνά και δυστυχώς οδηγεί σε πτώση επιδόσεων, ψυχολογίας και ευτυχίας των developers. Κατά καιρούς γίνονται ρεπορτάζ για τεράστια studio στα οποία οι υπάλληλοι καλούνται να πραγματοποιήσουν πολλές παραπάνω ώρες από το φυσιολογικό για να παραδώσουν ένα project στην ώρα του. Ένα πρόσφατο studio που ακούγεται για πρώτη φορά, είναι αυτό της FromSoftware, ομάδας ανάπτυξης των Elden Ring, Bloodborne, Sekiro, Demon’s Souls και Dark Souls.

To gamesindustry.biz πήρε συνεντεύξεις από νυν και πρώην υπαλλήλους της FromSoftware. Οι δηλώσεις έγιναν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς όπως συνηθίζεται στην βιομηχανία των video games, οι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται συζητούν για το εργασιακό περιβάλλον τους δημοσίως. Οι ανώνυμοι developers μίλησαν για το πως είναι να δουλεύει κανείς για το μεγάλο ιαπωνικό studio. Υπάρχουν πολλά θετικά, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα με τις υπερωρίες υπάρχει.


Κατά καιρούς λανσαρίσματος, κάποιοι υπάλληλοι δήλωσαν πως χρειάστηκε να κάνουν υπερωρίες για τρείς μήνες συνεχόμενα, χωρίς να είναι καθημερινό φαινόμενο γενικότερα στην εταιρεία.

Παρόλα αυτά, οι υπάλληλοι κυρίως παραπονέθηκαν για την χρηματική αποζημίωση που πήραν για τις υπερωρίες που έκαναν. Κάποιοι είπαν πως είναι προσυπολογισμένο στον μισθό, ενώ άλλοι είπαν πως δεν τους φάνηκαν επαρκή αυτά που έλαβαν για την δουλειά που παρέδωσαν. Σύμφωνα με την ανάλυση του Gamesindustry.biz, ο μέσος όρος μισθού ενός υπαλλήλου της FromSoftware είναι $2.055 το μήνα, ενώ το κόστος ζωής για εκπλήρωση βασικών αναγκών στο Tokyo, την βάση της εταιρείας, είναι περίπου $1.000.

Παρόλα τα παράπονα, η γενική εικόνα είναι πως οι υπάλληλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι από την παρουσία τους στο studio, με μερικούς να είναι ενθουσιασμένοι για την δουλειά τους στο Elden Ring και με το πάθος και την ομαδική δουλειά των συναδέλφων τους.

Η FromSoftware απασχολεί αυτή την στιγμή 349 υπαλλήλους. Μετά την επιτυχία του Elden Ring, η Bandai Namco Entertainment, ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους ετήσιους μισθούς των υπαλλήλων της. Ας ελπίσουμε να το κάνει και η FromSoftware.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    From Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*