Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εφημερίδα χρησιμοποιεί το CS:GO για να παρακάμπτει τη λογοκρισία των Ρώσων για την εισβολή στην Ουκρανία

*
H φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat χρησιμοποιεί το Counter-Strike για να ενημερώνει τους Ρώσους παίκτες με "πραγματικές" ειδήσεις σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δημιούργησαν έναν χάρτη στο CS:GO προκειμένουν να προωθήσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ο οποίος έγινε φιαθέσιμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Ο χάρτης είναι βασισμένος σε μια διαλυμένη από τον πόλεμο πόλη και περιλαμβάνει ένα μυστικό δωμάτιο, που προβάλει μη λογοκριμένα πλάνα από την ρωσική εισβολή.

"Οι Ρώσοι έχουν πολύ λίγες πιθανότητες πρόσβασης σε ανεξάρτητες πληροφορίες σχετικά με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία", δήλωσε στο GamesRadar ο αρχισυντάκτης της Helsingin Sanomat, Antero Mukka.


"Ωστόσο, ο κόσμος του gaming και οι ίδιοι οι παίκτες παραμένουν εκτός ελέγχων. Γι' αυτό αποφασίσαμε να κρύψουμε μια εφημερίδα μέσα στο πιο δημοφιλές πολεμικό παιχνίδι στον κόσμο. Φτιάξαμε έναν χάρτη μιας πόλης κατεστραμμένης από έναν πόλεμο, μέσα στο παιχνίδι, με ένα μυστικό δωμάτιο που προσφέρει στους Ρώσους παίκτες πρόσβαση χωρίς λογοκρισία στη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία στη μητρική τους γλώσσα".

Η "φρίκη" βασίζεται σε εικόνες και συλλογές κειμένων που συγκέντρωσαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Το όνομα του χάρτη είναι de_vonya, που μεταφράζεται σε πόλεμο στα ρωσικά - μια λέξη που λογοκρίνεται από τις ρωσικές αρχές.

"Οι απλοί Ρώσοι δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για τα εγκλήματα πολέμου και τις φρικαλεότητες εναντίον αμάχων που διαπράττει ο ρωσικός στρατός", είπε ο Mukka.

"Μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες στο μυστικό δωμάτιο είναι για έναν Ουκρανό που πήγε ψώνια. Ενώ ήταν εκεί, τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν την οικογένειά του με ένα χτύπημα πυραύλων. Το μυστικό δωμάτιο που είναι ενσωματωμένο στο παιχνίδι έχει σκοπό να αναγκάσει τους Ρώσους παίκτες για να αντιμετωπίσουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον πόλεμο στην Ουκρανία".

Αν θέλετε, μπορείτε και εσείς να κατεβάσετε τον χάρτη στο CS:GO

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Valve

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Valve

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*