Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έγγραφα της SEGA αποκαλύπτουν πληροφορίες για τον πόλεμο των κονσολών στα '90s

*
Έγγραφα που δημοσιεύτηκαν προσφάτως αναδεικνύουν τη σταδιακή πτώση της SEGA, στην προσπάθειά της να συναγωνιστεί τη Sony στην παραγωγή κονσολών.

Λόγος γίνεται για μια συλλογή εγγράφων (272 σελίδων), την οποία αποκάλυψε η SEGA Retro, που περιλαμβάνει οικονομικά αποτελέσματα και αρχεία πωλήσεων της SEGA of America για το 1996. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και διάφορα σχόλια από υψηλά ιστάμενα στελέχη της εταιρείας, σχετικά με την κατάσταση της βιομηχανίας τη χρονική περίοδο που κυκλοφόρησε το SEGA Saturn, το οποίο έχοντας μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη παιχνιδιών ανταγωνιζόταν στα “ίσα” το PlayStation.


Σε ένα email, ο πάλαι πότε διευθύνων σύμβουλος της SEGA, Tom Kalinske, δήλωσε ότι στην Ιαπωνία “έχουμε ξεπεράσει τη Sony. Σε κάθε κατάστημα, το Saturn έχει εξαντληθεί και την ίδια στιγμή υπάρχουν στοίβες με κονσόλες PlayStation. Οι πωλητές σχολίασαν πως αδυνατούν να συγκρίνουν το πραγματικό ποσοστό πωλήσεων, μιας και τα αποθέματα του Saturn εξαντλούνται πριν προλάβουν να τα μετρήσουν.

Ωστόσο, ο Kalinske αναφέρει πως η επιτυχία στην Ιαπωνία δεν ήταν ανάλογη στις ΗΠΑ, όπου η Sony ξεπέρασε μαζικά τη SEGA στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τα εν λόγω έγγραφα προβαίνουν στην κάλυψη επώνυμων αξιολογήσεων του Saturn και άλλων κονσολών της SEGA και γίνεται σαφές ότι η εταιρεία αγωνιζόταν σε όλους τους τομείς. Οι κονσόλες δεν έβγαζαν αρκετά χρήματα και μεγάλο μέρος της ευθύνης φαίνεται να πέφτει στα αθλητικά παιχνίδια της SEGA.

Η SEGA απασχολούσε μόνο 11 άτομα για την ανάπτυξη αθλητικών τίτλων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την ΕΑ και τη Sony στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η εταιρεία παραδέχθηκε δημοσίως πως το PlayStation, κόστιζε λιγότερο, είχε πιο όμορφα παιχνίδια, καλύτερο μάρκετινγκ και μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Στη συνέχεια, ο διάδοχος του Saturn, το Dreamcast, έκανε ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα. Όμως, η κυκλοφορία του PS2 κυριάρχησε με αποτέλεσμα η SEGA να αποσυρθεί εντελώς από τον πόλεμο των κονσολών.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*