Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εκατοντάδες απολύσεις στην Epic Games

*
Στην απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων της προχωράει η Epic Games. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Jason Schreier η εταιρεία που έχει δημιουργήσει την Unreal Engine και Fortnite απολύει 900 υπαλλήλους της, αριθμός που αντιστοιχεί στο 16% του προσωπικού της.

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν μέσω μηνύματος από τον CEO της Epic Games, Tim Sweeney, που σημειώνει ότι κάποιες από τις απολύσεις θα επηρεάσουν τη Bandcamp και τη SuperAwesome.


"Εδώ και λίγο καιρό, ξοδεύουμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουμε, επενδύοντας στην επόμενη εξέλιξη της Epic και αναβαθμίζοντας το Fortnite ως ένα οικοσύστημα για δημιουργούς εμπνευσμένο από το metaverse", αναφέρει o Sweeney.

"Ήμουν από καιρό αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη μετάβαση χωρίς απολύσεις, αλλά εκ των υστέρων βλέπω ότι αυτό δεν ήταν ρεαλιστικό".

"Ενώ το Fortnite αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά, η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στο περιεχόμενο των δημιουργών με σημαντική κατανομή εσόδων και αυτό είναι κάτι με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από ό,τι είχαμε όταν το Fortnite Battle Royale απογειώθηκε και άρχισε να χρηματοδοτεί την εξέλιξή μας".

"Η επιτυχία με το οικοσύστημα των δημιουργών είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά σημαίνει μια σημαντική δομική αλλαγή στα οικονομικά μας".

"Οι άνθρωποι της Epic σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να μειώσουν το κόστος, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε μηδενικές προσλήψεις και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών σε πράγματα όπως το μάρκετινγκ και οι εκδηλώσεις. Ωστόσο, βρεθήκαμε με κάτι πολύ λιγότερο από οικονομική βιωσιμότητα".

"Καταλήξαμε ότι οι απολύσεις είναι ο μόνος τρόπος και ότι αν τις κάνουμε τώρα και σε αυτή την κλίμακα θα σταθεροποιήσουμε τα οικονομικά μας". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*