Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εξαγορά Activision Blizzard: H ρυθμιστική αρχή της Νέας Ζηλανδίας εκφράζει ανησυχίες για το μέλλον του cloud gaming

*
Η υπόθεση της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft συνεχίζει να απασχολεί την αγορά του gaming και ήρθε η ώρα της ρυθμιστικής αρχής της Νέας Ζηλανδίας να εκφράσει τις ανησυχίες της. Όπως σημειώνεται στο σχετικό υπόμνημα που δημοσίευσε, η αρμόδια επιτροπή εκφράζει τις ανησυχίες της για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξαγορά για τον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως: «Ανησυχούμε ότι το αποτέλεσμα της εξαγοράς μπορεί να αποκλείσει μερικώς ή πλήρως από το cloud gaming τον ανταγωνισμό, όπως τις Sony και Nvidia, αλλά και από την πρόσβαση σε περιεχόμενο της Activision και ειδικότερα στο παιχνίδι Call of Duty».



Η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ακόμη τα πιθανά προβλήματα που θα φέρει η εξαγορά στην αγορά των κονσολών: «Συνεχίζουμε να εξετάζουν αν η προτεινόμενη συναλλαγή (εξαγορά) θα μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό, με τον μερικό ή ολικό αποκλεισμό περιεχομένου της Activision από ανταγωνιστές στην αγορά των κονσολών, όπως η Sony». Η απόφαση της Επιτροπής Εμπορίου δεν είναι οριστική και η ρυθμιστική αρχή έχει ζητήσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες από τις Activision, Blizzard και άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες. Η προθεσμία κατάθεσής τους είναι η 4η Ιουλίου, όταν και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την τελική απόφαση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν για την αγορά της Νέας Ζηλανδίας έως και τις 17 Ιουλίου. Η εξαγορά έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» σε πάνω από 40 χώρες, ενώ το πρόβλημα για την Microsoft βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύο αγορές, σε αυτή των ΗΠΑ και σε αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*