Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ένας 13χρονος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τερματίζει το Tetris του NES (video)

Ο Blue Scuti, ένας streamer ηλικίας 13 ετών έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατορθώνει να τερματίσει το κλασσικό Tetris του NES. Ο Blue Scuti έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ προκειμένου να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο 2023 Classic Tetris World Championship (CTWC). Ως τώρα, το Tetris (ή Classic Tetris) θεωρούταν πως είναι αδύνατο να τερματιστεί. Οι παίκτες απλά προσπαθούσαν για "όσο άντεχαν", αλλά όταν έφταναν στο επίπεδο 29 τα κομμάτια έπεφταν τόσο γρήγορα, που κανένας δεν μπορούσε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο ρυθμό. Πριν τον Blue Scuti, μόνο AI είχε κατορθώσει να τερματίσει τον τίτλο.

Ο νεαρός χρησιμοποίησε τεχνικες όπως το “hypertapping” και το “rolling”, που εφευρέθηκαν από παίκτες της νέας γενιάς το 2016 και το 2020 αντίστοιχα, επιτρέποντας στο χειριστήριο του NES να αποκρίνεται πιο γρήγορα, πατώντας στο κάτω μέρος του και όχι τα πλήκτρα. Ως το 2022 οι περισσότεροι συμμετέχοντες του CTWC χρησιμοποιούσαν κάποια εκδοχή αυτών των στρατηγικών.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*