Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιθετική πολιτική εξαγοράς εταιρειών θα ακολουθήσει η Tencent

*
Ο κινεζικός γίγαντας Tencent φέρεται να τροποποιεί τη στρατηγική του και να επιδίδεται σε επιθετικές εξαγορές μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του gaming. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Reuters, η οποία ισχυρίζεται ότι ο όμιλος εστιάζεται περισσότερο στην εξαγορά εταιρειών, μετά από χρόνια επενδύσεων σε μειοψηφικά μετοχικά πακέτα, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.

Η Tencent, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο σε έσοδα, έχει ήδη επενδύσει σε περισσότερες από 800 εταιρείες. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται το μερίδιο 40% στην Epic Games και επίσης κατέχει μετοχές των Activision Blizzard, Ubisoft, της μητρικής εταιρείας των PUBG Studios, Krafton, της PlatinumGames, της FromSoftware και της Marvelous Inc. Ακόμα, κατέχει το 100% των Funcom, Riot Games, Sumo, Turtle Rock, Digital Extremes και Splash Damage.


Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο τεχνολογικός γίγαντας επιδιώκει τώρα, με επιθετικό τρόπο, να αποκτήσει πλειοψηφικά πακέτα ή το εξ' ολοκλήρου έλεγχο εταιρειών, ιδίως στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στρατηγικής οφείλεται στην εξάρτηση της εταιρείας από τις παγκόσμιες αγορές για τη μελλοντική της ανάπτυξη, καθώς η Κίνα ενισχύει τους εσωτερικούς κανονισμούς.

Εκπρόσωπος της Tencent δήλε στο Reuters ότι η εταιρεία είχε επενδύσει στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ πριν τους νέους κανονισμούς στην Κίνα. Αναζητά καινοτόμες εταιρείες με ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης και τους προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθούν ανεξάρτητα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*