Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνα δείχνει ότι οι developers ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των live service games

*
Πρόσφατη έρευνα της σελίδας Game Developer έδειξε ότι το 70% των developers ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του μοντέλου live service. Από τον Φεβρουάριο ως τον Μάρτιο του 2024 ρωτήθηκαν 600 developers σχετικά με τη επιχειρηματικά μοντέλα και τους τρόπους δημιουργίας εσόδων από τα video games.

Από το σύνολο, το 39% δήλωσαν ότι έχουν μια σχετική ανησυχία, ενώ το 31% είναι πολύ ανήσυχο. Το 26% δεν ανησυχεί, ενώ το 4% δεν είχε γνώμη.


Ως live service games ορίζονται γενικά εκείνα που συνεχίζουν να προσφέρουν περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία τους- όπως οι σεζόν με Battle Passes, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του παίκτη αφοσιωμένο και, τελικά, να τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει να δαπανάει χρήματα μικροσυναλλαγών ή συνδρομών.

Από τους ερωτηθέντες που είπαν ότι ανησυχούν κάπως ή πολύ για τη βιωσιμότητα του μοντέλου, περίπου τα δύο τρίτα είπαν ότι ανησυχούν μήπως οι παίκτες χάσουν το ενδιαφέρον τους για τα live service games ή ότι ο ανταγωνισμός από άλλα παιχνίδια του είδους θα επηρεάσει το δικό τους.

Ως ανησυχίες αναφέρθηκαν επίσης το αυξανόμενο κόστος κτήσης και το κόστος ανάπτυξης.



Εικόνα: Game Developer 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*