Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H EA είχε δημιουργήσει παιχνίδι The Lord of the Rings χρησιμοποιώντας την μηχανή γραφικών του Tiger Woods

*
Στην σύγχρονη εποχή, οι Unreal Engine και Unity, έχουν επικρατήσει ως οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μηχανές γραφικών. Άλλωστε, το να φτιάξει ένας developer μια ολόκληρη μηχανή γραφικών προκειμένου να βασίσει το παιχνίδι του πάνω της, δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε πρακτικό.

Στις εποχές του PlayStation 2 όμως, οι ανοιχτές μηχανές γραφικών που υπάρχουν σήμερα, δεν ήταν διαθέσιμες. Συνεπώς οι προγραμματιστές έπρεπε να βρούν άλλους τρόπους να επισπεύσουν τα project τους και ένας από αυτούς έγινε γνωστός μέσω μιας συνέντευξης που έδωσε ο Glen Schofield, director του νέου The Callisto Protocol.


Σε συνέντευξή του στο Wired, μίλησε για το μακρινό 2003, όταν και εργαζόταν στην ΕΑ ως παραγωγός του The Lord of the Rings: The Return of the King. Μαζί με την ομάδα του, περάσανε πάνω από έναν χρόνο για να δουλεύουν σε μια μηχανή γραφικών για το παιχνίδι, αλλά η πρόοδος ήταν πάρα πολύ αργή και η ΕΑ τους είχε ορίσει deadline. Συνεπώς, για να επισπεύσουν τα πράγματα, πήραν την μηχανή από το τελευταίο παιχνίδι golf που είχε εκδόσει η εταιρεία, το Tiger Woods και επαναπροσάρμοσαν την μηχανή γραφικών του στα δεδομένα του The Lord of the Rings.

Μάλιστα, κάποια από τα οπτικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν, μεταφέρθηκαν στο port του Tiger Woods στο PSP, συγκεκριμένα για να δημιουργούν τον καπνό κατά την επαφή του μπαστουνιού με την μπάλα. Ο κώδικας του Tiger Woods για το PSP, περιέχει αναφορές στον Gandalf και άλλους χαρακτήρες του franchise του Lord of the Rings.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*