Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Embracer Group εξαγόρασε τις Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal

*
Η Embracer Group ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη Square Enix, για την εξαγορά ενός αριθμού studios της δεύτερης, που εδρεύουν σε δυτικές χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ομάδες ανάπτυξης Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal, όπως επίσης και μια σειρά δημοφιλών IPs, όπως τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και Legacy of Kain. Θα συνοδεύονται από 50 παλαιότερους τίτλους της Square Enix.

Το deal περιλαμβάνει και 1.100 υπαλλήλους σε οκτώ γεωγραφικές τοποθεσίες. Το συνολικό ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα $300 εκ.


Σε δήλωσή του, ο CEO της Square Enix σε Αμερική και Ευρώπη, Phil Rogers δήλωε: " Η Embracer είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του: μία τεράστια, αποκεντρωμένη ομάδα επιχειρηματιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος της".

"Είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις φιλοδοξίες μας: να δημιουργούμε παιχνίδια υψηλής ποιότητας, με υπέροχους ανθρώπους, βιωσιμότητα και ανάπτυξη των υπάρχοντων franchises μας στην βέλτιστη έκδοσή τους. Η Embracer μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες για τη βελτιστοποίηση της προοπτικής των franchises και να ζήσουμε το όνειρό μας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες διασκέασης".

Από πλευράς τουμ ο συνιδρυτής και CEO της Embracer Group, Lars Wingefors πρόσθεσε: "Με ενθουσιασμό υποδεχόμαστε αυτά τα studios στην Embracer Group. Αναγνωρίζουμε τα φανταστικά IP, το παγκοσμίου κλάσης δημιουργικό ταλέντο αλλά και την εκπληκτική δουλεία τους τις προηγούμενες δεκαετίες".

"Είχαμε τη ευχαρίστηση να συναντηθούν οι ομάδες που βρίσκονται επικεφαλής, για τη συζήτηση των μελλοντικών πλάνων, σχετικά με το πως μπορούν να κάνουν πραγματικότητα της φιλοδοξίες τους και να γίνουν ένα ξεχωριστό μέρος της Embracer".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Αυτή η είδηση είναι καλή;
      Η Square Enix παραμένει ανεξάρτητη;
      Η Embracer Group από ότι φαίνεται είναι έμπειρη εταιρία στη βιομηχανία των videogames.
      Το ερώτημα είναι αν θα δείξει την αγάπη που αξίζουν τα Ips που αγόρασε τα πνευματικά τους δικαιώματα.
      Μακάρι και να τα εξελίξει.

*