Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft φέρεται να ετοιμάζει Xbox mobile gaming store

*
Η Microsoft φέρεται να έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός Xbox mobile gaming store, για να ανταγωνιστεί την Apple και τη Google. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η πληροφορία προέρχεται από την έρευνα της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τόσο η δημοτικότητα των παιχνιδιών της Activision για φορητές συσκευές, όσο και η ύπαρξη της King, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την πρόθεση εξαγοράς, με τη Microsoft να προσπαθεί να επεκτείνει περαιτέρω το brand Xbox σε τίτλους για φορητές συσκευές.


"Η συναλλαγή θα βελτιώσει την ικανότητα της Microsoft να δημιουργήσει ένα κατάστημα παιχνιδιών επόμενης γενιάς που θα λειτουργεί σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των φορητών, ως αποτέλεσμα της προσθήκης του περιεχομένου της Activision Blizzard", σημειώνει η Microsoft.

"Χτίζοντας στις υπάρχουσες κοινότητες παικτών της Activision Blizzard, το Xbox θα επιδιώξει να επεκτείνει το Xbox Store σε φορητές συσκευές, προσελκύοντας τους παίκτες σε μια νέα πλατφόρμα Xbox Mobile".

Αναφέρει μάλιστα συγκεκριμένα τη Google και την Apple ως τον κυριότερο ανταγωνισμό.

"Η απομάκρυνση των καταναλωτών από το Google Play Store και το App Store σε φορητές συσκευές θα απαιτήσει, ωστόσο, μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Η Microsoft ελπίζει ότι προσφέροντας γνωστό και δημοφιλές περιεχόμενο, οι παίκτες θα είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν κάτι νέο».

Η ευκαιρία αύξησης εσόδων αποτελεί σαφώς σημαντικό μέρος της εξαγοράς, όπως και η τεχνογνωσία στα παιχνίδια για φορητές συσκευές που διαθέτει η Activision Blizzard.

"Η συναλλαγή δίνει στη Microsoft μια ουσιαστική παρουσία στα παιχνίδια για φορητές συσκευές. Τα έσοδα από τα παιχνίδι αυτα, από την King και από τίτλους όπως το Call of Duty: Mobile, καθώς και τα επικουρικά έσοδα, αντιστοιχούν σε περισσότερα από τα μισά έσοδα της Activision Blizzard το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι πελάτες παιχνιδιών για φορητές συσκευές αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα του μηνιαίου αριθμού παικτών της".

"Η Microsoft δεν έχει επί του παρόντος ουσιαστική παρουσία σε παιχνίδια για φορητές συσκευές και η συναλλαγή θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Η Activision Blizzard θα μπορέσει να μεταφέρει τις γνώσεις της από στην ανάπτυξη και έκδοση παιχνιδιών για φορητές συσκευές στα Xbox Studios".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*