Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Tencent θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος της Ubisoft

*
H Tencent προσπαθεί να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Ubisoft, περισσότερες και από αυτές που έχει στην κατοχή της η ιδρύτρια οικογένεια της εταιρείας, Guillemot.

Η πληροφορία έγινε γνωστή από ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο παραπέμπει σε πηγές με στενές σχέσεις με την εταιρεία, που μάλιστα γνωρίζουν για τις τρέχουσες συζητήσεις.


Η Tencent ήδη κατέχει το 5% της Ubisoft και τώρα απ’ ότι φαίνεται αναζητά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο κινέζικος κολοσσός έχει κάνει πρόταση η οποία ξεπερνά κατά πολύ την πραγματική αξία των μετοχών, σχεδόν €100 ανά μετοχή. Επί του παρόντος, περίπου το 80% των μετοχών της Ubisoft είναι κοινοποιημένες. 15% ελέγχει η οικογένεια Guillemot, η οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο με αυτό το νούμερο.

Ιστορικά, η Ubisoft έχει αντισταθεί στο παρελθόν όταν άλλοι προσπάθησαν να αγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και ουσιαστικά να πάρουν τον έλεγχο από την οικογένεια Guillemot. Για παράδειγμα, η πώληση του 5% στην Tencent χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή το 2016 για να απομακρυνθεί η Vivendi, η οποία προσπαθούσε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο.

Πιο πρόσφατα όμως, φαίνεται πως η Ubisoft ακολουθεί πιο «μαλακή» στάση, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί το ερώτημα του μέλλοντος του Yves Guillemot στην εταιρεία. Ο ίδιος τον Μάιο του 2022 δήλωσε πως θα δεχόταν κάθε πρόταση εξαγοράς, ενώ είχε ότι χρειαζόταν για να παραμείνει η εταιρεία ανεξάρτητη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*