Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hacker του Elden Ring μοιράζει softbans σε παίκτες online (video)

Ο γνωστός hacker τίτλων της σειράς Dark Souls, Malcolm Reynolds, κάνει αυτήν την περίοδο την επέλασή του από το online multiplayer του Elden Ring. Ο Malcolm Reynolds συνήθιζε να τρομοκρατεί παίκτες του Dark Souls 3 και του Dark Souls Remastered πριν από μερικά χρόνια. Αυτό το κατάφερε τροποποιώντας των κώδικα των παιχνιδιών ώστε να μπορεί εισάγει στα inventories παικτών που συναντά online μη έγκυρα αντικείμενα ή status effects. Όταν αυτοί πέθαιναν και επέστρεφαν στους δικούς τους κόσμους, τα παιχνίδια αντιλαμβάνονταν την παρουσία των μη έγκυρων αντικειμένων και τους θεωρούσε cheaters, κάνοντάς τους softban. Αυτό σημαίνει πως από εκείνο το σημείο κι ύστερα θα μπορούσαν να παίζουν online μόνο μαζί με άλλους cheaters.

Στην περίπτωση του Elden Ring ο Reynolds αποκάλυψε πως εντόπισε ένα debug αντικείμενο με την ονομασία pavel. Το pavel χρησιμοποιήθηκε από τη FromSoftware κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιχνιδιού, όμως παρόλο που δεν κατέληξε στο να το χρησιμοποιήσει στο τελικό προϊόν, αυτό εξακολουθεί να υπάρχει στον κώδικά του. Έτσι ο Reynolds ξεκίνησε τα invades σε κόσμους άλλων παικτών online και στη συνέχεια τοποθετούσε το pavel στα inventories τους με τη χρήση διάφορων τροποποιημένων spells που, φυσικά, τους σκότωναν μονομιάς. Όταν λοιπόν αυτοί οι παίκτες έκαναν respawn στο δικό τους παιχνίδι, το pavel υπήρχε στη συλλογή με τα αντικείμενά τους και κατ’ επέκταση ενεργοποιούταν το softban.

Ο Reynolds ισχυρίζεται πως το Anti-Cheat system του παιχνιδιού είναι αρκετά αδύναμο, αναφέροντας πως διαθέτει κάτι που παρομοιάζεται με μάσκα. Όταν ο επίδοξος hacker καταφέρει να αφαιρέσει αυτήν τη μάσκα, το παιχνίδι παύει να ενδιαφέρεται ποιος είναι και τι κάνει, επιτρέποντάς του να δημιουργήσει χάος στο online κομμάτι του. Μάλιστα δηλώνει πως δεν υποβάλει τους αντίπαλους παίκτες του σε αυτό το μαρτύριο για προσωπική του ευχαρίστηση, αλλά για να διδάξει στην Bandai Namco και στην FromSoftware ένα μάθημα που θα τις αναγκάσει να εφαρμόζουν καλύτερο anti-cheat software στα μελλοντικά τους παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι πως έως ότου πράξουν τα απαραίτητα οι δύο εταιρείες, οι παίκτες που θα συναντήσουν το Reynolds δεν έχουν πολλές επιλογές στα χέρια τους, εκτός από το κάνουν τον χαρακτήρα τους να αυτοκτονήσει, ή να αποσυνδεθούν αμέσως μόλις τον δουν. Βέβαια, οι πολλές αποσυνδέσεις μπορούν και αυτές να οδηγήσουν σε softban.

Το Elden Ring κυκλοφορεί για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε video με τον Malcolm εν δράσει, το οποίο ανέβασε στο YouTube ο ίδιος.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    From Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*