Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η 2Κ επιβεβαιώνει την κλοπή δεδομένων πελατών της που τέθηκαν προς πώληση

*
Η 2K επιβεβαίωσε ότι μια πρόσφατη παραβίαση των servers της, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών πληροφοριών των πελατών της και τη διάθεσή τους προς πώληση.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ανέφερε ότι η υπηρεσία υποστήριξης πελατών είχε παραβιαστεί και προειδοποίησε τους παίκτες που ενδέχεται να επηρεάζονται να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.


Στις 6 Οκτωβρίου, η 2K άρχισε να επικοινωνεί με πελάτες των οποίων οι πληροφορίες είχαν εκτεθεί και είχαν τοποθετηθεί προς προς πώληση.

"Ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απόκτησε πρόσβαση και αντέγραψε ορισμένα προσωπικά δεδομένα που καταγράφηκαν για εσάς όταν επικοινωνήσατε μαζί μας για υποστήριξη, όπως η διεύθυνση email, το ID σας για το helpdesk, το gamertag και τα στοιχεία της κονσόλας".

"Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οποιαδήποτε από τις οικονομικές πληροφορίες ή τους κωδικούς πρόσβασης που διατηρούνται στα συστήματά μας έχουν παραβιαστεί."

Η 2K πρόσθεσε: "Ωστόσο, επειδή πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή, ενθαρρύνουμε όλους τους παίκτες μας να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους, ορίζοντας νέους κωδικούς πρόσβασης και ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών σημείων, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη».

Η εταιρεία σημείωσε ότι το ο κακόβουλος σύνδεσμος που στάλθηκε σε ορισμένους παίκτες περιείχε malware, που είχε τη δυνατότητα να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης.

Η 2K συμβούλεψε τους παίκτες που έκαναν κλικ στον σύνδεσμο: "Συνιστούμε να επανεκκινήσετε αμέσως τον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας, να χρησιμοποιήσετε το MFA όπου είναι διαθέσιμο και να χρησιμοποιήσετε ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς. Ανατρέξτε στην ανάρτησή μας για πρόσθετες οδηγίες".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*