Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple ανοίγει τον δρόμο για cloud gaming σε συσκευές με iOS

*
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να ερευνά το ζήτημα του cloud gaming και, συνεπώς, όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο εγχείρημα. Μέσα σε αυτές βρίσκεται και η Apple, η οποία μία ημέρα αφότου η Αρχή γνωστοποίησε πως θα συνεχίσει την έρευνα στους περιορισμούς που τίθενται, ανακοίνωσε πως θα επιτρέπει πλέον την κυκλοφορία εφαρμογών cloud gaming στο App Store του iOS.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 όμως έμεινε στον πάγο για περίπου έναν χρόνο, ενόσω πραγματοποιούταν έλεγχος για την νομιμότητά της. Εφόσον πλέον δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα, η έρευνα συνεχίζεται κανονικά.


Πριν μία τετραετία, η Apple έβαλε σημαντικά εμπόδια στην κυκλοφορία εφαρμογών cloud gaming όπως Xbox Game Pass και NVIDIA GeForce Now στο App Store. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές προσφέρουν cloud gaming απευθείας στην συσκευή, π.χ. ένα smartphone, παρέχοντας πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη τίτλων.

Το 2020 η Apple ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να επιτρέψει την κυκλοφορία μιας τέτοιας εφαρμογής, καθώς κάθε παιχνίδι που προσφέρεται από την εκάστοτε εφαρμογή θα έπρεπε να ελέγχεται ξεχωριστά. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές προσφέρουν εκατοντάδες παιχνίδια έκαστη, το εγχείρημα θα ήταν κολοσσιαίου μεγέθους.

Πλέον, η Apple θα επιτρέπει την κυκλοφορία εφαρμογών τέτοιου είδους, σημειώνοντας ωστόσο πως οι κάτοχοι των εφαρμογών θα είναι υπεύθυνοι να βεβαιώνονται πως «το επίπεδο ποιότητας των συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών θα ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές της εταιρείας».

Οι παίκτες είχαν ήδη βρει τρόπους να αξιοποιούν το cloud gaming σε συσκευές iOS, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες των παρόχων μέσω browser αντί εφαρμογής, όμως αναμφίβολα μια απλή εφαρμογή θα κάνει πιο προσβάσιμη την υπηρεσία σε περισσότερους παίκτες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*