Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Epic Games κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τη Google

*
Η Epic Games κέρδισε τη μάχη εναντίον της Google για μονοπωλιακές πρακτικές. Ήταν Αύγουστος του 2020 όταν η πρώτη υιοθέτησε μια μέθοδο για να παρακάμψει τις χρεώσεις που επιβλήθηκαν από την Apple και τη Google για τις αγορές εντός παιχνιδιού που αφορούσαν τις εκδόσεις του Fortnite για iOS και Android αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες απέσυραν το παιχνίδι από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα και η Epic Games κατέθεσε μηνύσεις, κατηγορώντας τις για μονοπώλιο και συμπεριφορά που στρεφεται ενάντια στον ανταγωνισμό.

Η υπόθεση εναντίον της Apple διευθετήθηκε υπέρ της, με το δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ της σε εννέα από τα δέκα σημεία του κατηγορητηρίου. Όπως η Google δεν είχε την ίδια "τύχη".


Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Google έχει επιδείξει αντιανταγωνιστική συμπεριφορά και επιδεικνύει μονοπωλιακή ισχύ στην αγορά διανομής εφαρμογών Android και στις υπηρεσίες χρέωσης εντός των εφαρμογών. Επιπλέον, το δικαστήριο σημειώνει ότι η Epic έχει υποστεί ζημιά από τη συμπεριφορά της Google, η οποία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Epic Games χαρακτηρίζει την απόφαση ως νίκη για όλους τους developers εφαρμογών και τους πελάτες.

Από την άλλη, η Google ετοιμάζεται για έφεση. "Το Android και το Google Play παρέχουν περισσότερες επιλογές από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πλατφόρμα για κινητά", είπε ο Wilson White, διευθυντικό στέλεχος της Google. "Η δικαστική διαδικασία κατέστησε σαφές ότι ανταγωνιζόμαστε σκληρά την Apple και το App Store της, καθώς και τα καταστήματα εφαρμογών σε συσκευές Android και κονσόλες παιχνιδιών. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το επιχειρηματικό μοντέλο του Android και θα παραμένουμε βαθιά αφοσιωμένοι στους χρήστες, τους συνεργάτες μας και το ευρύτερο οικοσύστημα του Android". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*