Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Epic Games θέλει να στριμώξει ξανά την Apple με αφορμή τις χρεώσεις στο iOS

*
Η Epic Games συνεχίζει την κόντρα με την Apple και στον ορατό ορίζοντα δεν φαίνονται σημάδια εκτόνωσης. Ήδη η πρώτη έχει κατηγορήσει τη δεύτερη για μια συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και τώρα κάνει το ίδιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις Η.Π.Α. Σε μια νέα νομική τροπή, κατηγόρησε την Apple για μη συμμόρφωση με μια απόφαση του 2021 που επέτρεπε στους προγραμματιστές να παρακάμψουν τη μείωση κατά 30% των πληρωμών εντός εφαρμογής και ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει την αρχική διαταγή.

Μόλις το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει την έφεση της απόφασης, η Apple κυκλοφόρησε αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές, αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να υποβάλουν αίτηση για "δικαίωμα", παρέχοντας παράλληλα την επιλογή αγοράς μέσω του συστήματος χρέωσης της Apple. Επιπλέον, η Apple εξακολουθεί να χρεώνει προμήθεια 27% για τυχόν πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε εξωτερικά συστήματα πληρωμών (ή 12% για συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Μικρών Επιχειρήσεων iOS).


Η Epic Games υποστήριξε ότι αυτά τα ποσά είναι "ουσιαστικά τα ίδια" με αυτά που χρεώνει χρησιμοποιώντας το δικό της σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής (IAP). Για τον σκοπό αυτό, κατηγόρησε την Apple ότι δεν συμμορφώθηκε με τη δικαστική απόφαση, με τα τέλη να καθιστούν τα links "εμπορικά άχρηστα".

Είπε επίσης ότι η Apple απαιτεί ένα "στυλ απλού πλήκτρου" για εξωτερικά links που "στην ουσία δεν μοιαζουν καθόλου με πλήκτρο" και παραβιάζει την εντολή που την υποχρεώνει να καταργήσει τους περιορισμούς σχετικά με την "καθοδήγηση" των χρηστών σε εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής άλλες ενέργεθες ." Πρόσθεσε ότι η Apple παραβίασε την εντολή με έναν ακόμα τρόπο, απαγορεύοντας σε εφαρμογές που κυκλοφορούν σε πολλαπλές πλατφόρμες, όπως το Minecraft να εμφανίζουν εξωτερικά links για πληρωμές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*