Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε πράσινο φως στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

*
Θετικά τα νέα από τις Βρυξέλες, όσον αφορά την προσπάθεια της Microsoft να εξαγοράσει την Αctivision Blizzard. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν μία από τις τρεις μεγάλες ρυθμιστικές αρχές που "στάθηκαν εμπόδιο" στη συμφωνία, μαζί με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου - η τελευταία από τις οποίες έχει μπλοκάρει τη συμφωνία, καταφέρνοντας ένα σημαντικό πλήγμα σε αυτήν.


Η ΕΕ δηλώνει ότι η Microsoft είναι απίθανο να αποσύρει παιχνίδια της Activision Blizzard όπως το Call of Duty από αντίπαλες κονσόλες, καθώς θα μειώνονταν δραματικά τα κέρδη της. Είναι ένα επιχείρημα που η ίδια η Microsoft έχει επανειλημμένα προβάλει.

Ωστόσο, η ΕΕ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η Microsoft αποσύρει το Call of Duty από το PlayStation, η Sony θα μπορούσε να παραμείνει ανταγωνιστική. Απλώς «θα αξιοποιούσε το μέγεθος, τον εκτεταμένο κατάλογο παιχνιδιών και τη θέση της στην αγορά για να αποκρούσει κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης της ανταγωνιστικής της θέσης", σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Η έγκριση εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση της Microsoft με ορισμένες δεσμεύσεις που σχετίζονται με την αγορά του cloud gaming.

"Η έρευνα της Επιτροπής για τη συμφωνία 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδειξε ότι δεν θα έβλαπτε τις αντίπαλες κονσόλες και τις αντίπαλες συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών, αλλά ότι θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στη διανομή παιχνιδιών μέσω cloud και στην παροχή λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές".

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού που εντόπισε η Επιτροπή, η Microsoft προσέφερε τις ακόλουθες δεσμεύσεις, με διάρκεια 10 ετών:

- Μια δωρεάν άδεια για τους καταναλωτές στην EEA που θα τους επέτρεπε να κάνουν stream μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας ροής παιχνιδιών cloud της επιλογής τους, όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες της Activision Blizzard για τα οποία έχουν άδεια.

- Μια αντίστοιχη δωρεάν άδεια σε παρόχους υπηρεσιών cloud streaming, που θα επιτρέπει στους παίκτες που κατοικούν στην EEA να κάνουν stream οποιοδήποτε παιχνίδι για υπολογιστές ή κονσόλες, της Activision Blizzard.

Υπό την επίβλεψη της Επιτροπής, ένας ανεξάρτητος οργανσιμός θα είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών των διορθωτικών μέτρων.

"Αυτές οι άδειες θα διασφαλίσουν ότι οι παίκτες που έχουν αγοράσει ένα ή περισσότερα παιχνίδια της Activision για υπολογιστή ή κονσόλα ή που έχουν εγγραφεί σε μια συνδρομητική υπηρεσία πολλαπλών παιχνιδιών που περιλαμβάνει παιχνίδια της Activision, έχουν το δικαίωμα να κάνουν stream αυτά τα παιχνίδια μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας cloud της επιλογής τους και να τα παίξουν σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα", δήλωσε η Επιτροπή.

"Οι δεσμεύσεις αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό που εντόπισε η Επιτροπή και αποτελούν σημαντική βελτίωση για το cloud gaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση", δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*