Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Google λανσάρει τεχνολογία WebGPU για next-gen gaming μέσω browser

*
Η Google ανακοίνωσε την νέα τεχνολογία της, WebGPU. Πρόκειται για ένα ΑΡΙ το οποίο δίνει σε εφαρμογές του web περισσότερη πρόσβαση στην κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας. Θα ενεργοποιηθεί στην έκδοση 113 του Google Chrome, η οποία θα κυκλοφορήσει περίπου στις αρχές του Μαίου 2023. Το WebGPU θα είναι διαθέσιμο σε Windows PCs που υποστηρίζουν Direct 3D 12, macOS και ChromeOS συσκευές με υποστήριξη Vulkan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το WebGPU επιτρέπει σε προγραμματιστές να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο γραφικών που πετυχαίνουν τώρα, με πολύ λιγότερο κώδικα, ενώ προσφέρει «περισσότερο από τρείς φορές βελτιώσεις σε μοντέλα μηχανικής μάθησης». Η αναφορά στα μοντέλα μηχανικής μάθησης είναι και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς συζητάται από το 2021, όταν και προστέθηκε σαν πείραμα στον Google Chrome. Στην εποχή των AI που εκπαιδεύονται μόνα τους και των τεράστιων μοντέλων γλωσσών για τεχνητή νοημοσύνη, το συγκεκριμένο update θα μπορούσε να είναι μεγάλο πλεονέκτημα.


Φυσικά, αυτή η αναβάθμιση αφορά κυρίως τους developers που θέλουν να γράψουν καλύτερα παιχνίδια για τον browser, όπως το Babylon.js το οποίο έχει ένα αρκετά εντυπωσιακό demo που μπορείτε να ελέγξετε αν χρησιμοποιείτε την beta version του Chrome.

H Google υπόσχεται περισσότερες και πιο προηγμένες τεχνικές γραφικών στο μέλλον, με το συγκεκριμένο update να λειτουργεί σαν σκαλοπατάκι για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Το εν λόγω ΑΡΙ, βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2017, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να προστεθεί και σε άλλους browsers, όπως Mozilla Firefox και Safari. Η Google δηλώνει πως εργάζεται για να υποστηρίξει και περισσότερα λειτουργικά συστήματα, όπως Linux και Android.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*